Loading...

Sade pirinç pilavı

Pilav dünyada her halde en yaygın yemek. Şimdi benim tane tane pilav tarifini anlatacağım size. Garnitür de kullanılabilirken çok güzel ana...

garnitürlerPilav dünyada her halde en yaygın yemek. Şimdi benim tane tane pilav tarifini anlatacağım size. Garnitür de kullanılabilirken çok güzel ana yemeği de olur. 

malzemeler:

2 su bardak pilavlık pirinç
2 su bardak su, tavuk veya et suyu
3 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşık kadar tuz
yarım kaşık taze sıkılmış limon suyu
karabiber

yapılış:


Pilavın tutturanın her yemeğin güzel olur denir ya? Bana bakın ve kesinlikle sizde tutturursunuz.
İlk olarak pirinci sıcak suya ıslanmaya koyuyoruz. Dolusu bir kaşık tuz de ekliyoruz ve 15-20 dakika bırakıyoruz. Matlaşmaya başlayınca yeterince ıslandı demek ve pilavın yapmaya başlayabiliriz.
Teflon tencere benim pilavın olmazsa olmazı. O niçin teflon tencereye yağı koyup ateşe kızmaya bırakıyoruz. (Ben pilav kalırsa soğuk de yerim o yüzden tereyağı kullanmıyorum. Üstelik yeterince hayvansal yağ tükettim için fazla yüklemek istemiyorum ve sıvı yağ koyuyorum) Bu arada pirinçleri soğuk su ile bütün nişasta çıkana kadar yıkarız. Su berrak çıkınca bir süzgece süzüp pirinçleri yağa atarız. Üstünde bir tatlı kaşık tuz koyup kavurmaya başlayalım. Bakın başlangıçta pirincin rengi mat beyaz ve taneleri bir birine yapışmıyor.
Kavurma işlemi pirinç taneleri şeffaflaşmaya ve yapışmaya başlayınca kadar devam ederiz. Bu değişimi kaşıkla karıştırınca belli oluyor. Hemen fark edersiniz. Fazla kavurursanız pirinçleri kurutabilirsiniz.
Bu noktada suyu ve limon suyunu katıyoruz ve 3-4 kere, pirinçleri suya dağılana kadar, tahta kaşıkla karıştırırız ve tencerenin kapağı kapatırız. Pilavlık pirinci suyu bire bir çeker ( 1 bardak pirinç 1 bardak su çekiyor), öbür çeşitler pirinç daha fazla su çekerler (bire bir buçuk veya daha fazla). Limon suyu pilavın tadını etkilemiyor, sadece beyazlatıyor.
Suyu kaynamaya başlayınca ateşi minime kısıyoruz ve suyu tamamen çekene kadar bekliyoruz ( 15-20 dakika). Tahta kaşıkla tencerenin dibine bakıyoruz ve su görmezsek ateşi söndürüp bir iki kere alt üst getirip kapağı geri kapattıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Servis ederken üzerinde kara biber ekleyebiliriz. 
garnitürler

Bir az uzun oldu ama tamamen benim yaptığımı ve nedenleri anlatmak istedim. İnşallah yeterince açıklayıcı oldu. Kalan bir şey varsa sorabilirsiniz.
Garnitürler 8233240560322909211

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler