Loading...

Havuçlu kerevizli köfte

Meze veya ana yemeği olarak yenilebilir, köfte deyince ilk akla gelen kıymadır. Ama ben denemeleri çok sevdiğim için etsiz bir köfte yapmak...

Meze veya ana yemeği olarak yenilebilir, köfte deyince ilk akla gelen kıymadır. Ama ben denemeleri çok sevdiğim için etsiz bir köfte yapmak istedim. Bir nevi mücver diyebiliriz ama sadece etsiz oluşundan. Aslında alakası yok. Neyse yapıp görürsünüz. 

malzemeler:

2 tane orta boy havuç
1 küçük kereviz
1 yumurta
3 diş ezilmiş sarımsak
tuz, karabiber

kızartmak için:
4-5 kaşık sıvı yağ

yapılış:

Havuçları ve kerevizi yıkayıp soyulduktan sonra rendenin ince tarafından rendelenir.
Üzerlerinde kalan bütün malzemeleri katılır ve güzelce karıştırılır. 
Ellerimizle şekillendirmek için yeterince katı bir karışım oluyor. 
O niçin ellerimizi sadece soğuk suyla ıslatarak köfte şeklini verip kızgın yağda pişiriyoruz.  Çok yağ çekmezler ama daha hafif isteyenleri kızarttıktan sonra kağıt havluya koyup yağı çektirebilir. 
Ana yemekler 3546972227474678743

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler