Kıtırlı vişneli kek
Benim gibi sade kekinden hoşlanmayanlar için çok hoş, alt tarafı püf püf, üst tarafı çıtır çıtır, ortası de vişne dolgunluğu . Daha ne anlat...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/03/kitirli-visneli-kek.html
Benim gibi sade kekinden hoşlanmayanlar için çok hoş, alt tarafı püf püf, üst tarafı çıtır çıtır, ortası de vişne dolgunluğu . Daha ne anlatayım?
malzemeler:
kek hamuru için:
200 gr yumuşamış tuzsuz tereyağı
200 gr şeker
3 yumurta
300 gr un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz
kıtır hamuru için:
125 gr tuzsuz tereyağı
200 gr un
150 gr şeker
25 gr doğranmış ceviz
1 şeker kaşık tarçin
ayrıca 1 kg çekirdeksiz vişne veya 1 kavanoz vişne reçelinden taneleri süzebiliriz
yapılış:
İlk olarak kek hamurunu yapıyoruz. Tereyağı ile şeker mikserle 5 dakika iyice çırpıyoruz. Tuzu, limon kabuğunun yarısını ve yumurtaları sırayla ekliyoruz. son olarak unu ve kabartma tozu koyup telle karıştıralım.
Elde ettiğimiz hamur yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye veya borcam koyup üstü düzeltip üzerinde vişneleri yerleştiriyoruz.
Şimdi çıtırlı hamuruna geçebiliriz. Tereyağı şekerle birlikte iyice mikserle karıştırıyoruz. Üzerinde tarçın ve kalan limon kabuğu ekliyoruz. Son olarak unu ve cevizleri koyup yoğurarak sert bir hamur oluşacak.
Olan hamuru rendenin büyük delikli tarafta vişnelerin üstünde rendeleriz.
Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında 45-50 dakika sonra pişme provasını yapalım. (ortasında bir kürdan batırıp kuru çıkarsa pişmiş demek).
Soğuduktan sonra üzerinde pudra şekeri serpip dilimleyebiliriz ve servise hazır.
malzemeler:
kek hamuru için:
200 gr yumuşamış tuzsuz tereyağı
200 gr şeker
3 yumurta
300 gr un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz
kıtır hamuru için:
125 gr tuzsuz tereyağı
200 gr un
150 gr şeker
25 gr doğranmış ceviz
1 şeker kaşık tarçin
ayrıca 1 kg çekirdeksiz vişne veya 1 kavanoz vişne reçelinden taneleri süzebiliriz
yapılış:
İlk olarak kek hamurunu yapıyoruz. Tereyağı ile şeker mikserle 5 dakika iyice çırpıyoruz. Tuzu, limon kabuğunun yarısını ve yumurtaları sırayla ekliyoruz. son olarak unu ve kabartma tozu koyup telle karıştıralım.
Elde ettiğimiz hamur yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye veya borcam koyup üstü düzeltip üzerinde vişneleri yerleştiriyoruz.
Şimdi çıtırlı hamuruna geçebiliriz. Tereyağı şekerle birlikte iyice mikserle karıştırıyoruz. Üzerinde tarçın ve kalan limon kabuğu ekliyoruz. Son olarak unu ve cevizleri koyup yoğurarak sert bir hamur oluşacak.
Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında 45-50 dakika sonra pişme provasını yapalım. (ortasında bir kürdan batırıp kuru çıkarsa pişmiş demek).
Soğuduktan sonra üzerinde pudra şekeri serpip dilimleyebiliriz ve servise hazır.