Fırında kabak pane
13 sene yiyemediği kabağı (bebekliğinde bile yemezdi) olum kabağı beğendi. :) Fırında kabak pane tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum. ...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/03/firinda-kabak-pane.html
13 sene yiyemediği kabağı (bebekliğinde bile yemezdi) olum kabağı beğendi. :) Fırında kabak pane tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum.
malzemeler:
malzemeler:
3-4 tane orta boy kabak
250 gr yoğurt
50 ml zeytin yağ
6-7 kaşık galeta unu
50 gr sert beyaz peynir
1 çay kaşık tuz
yapılış:
Kabakları iyice yıkayıp kabukları soydum. Sonra uzun ince çubuklar şekilde kestim ve tuzladım. Bir süzgece koyup yarım saat suyu çıkmasını bekledim.
Zeytin yağı yoğurtla karıştırdım. Peyniri rendenin ince tarafından rendeledim ve galeta unuyla karıştırdım.
Beklettiğim kabak çubukları bir kağıt havluyla hafif bastırarak fazla suyu çektim ve pane işlemi yapmaya başladım.
Kabakları önce yoğurt yağ karışımına ondan sonra galeta unu peynir karışıma her yüzüne bulaştırdım ve pişirme kağıdıyla kaplamış fırın tepsiye dizdim.
180-200 derecede fırında kızarana kadar (25-30 dakika) pişirdim.
Sofraya sarımsaklı yoğurtlu sos ile beraber götürdüm.
İçi yumuşacık kabaklar, dışı hafif kıtırlı harcı bize çok hoş geldi.
Sizde beğeneceğinizi umut ediyorum.