Minicik pideler
Kadınlar gününe, çay saatlere veya sahur sofralara güzel bir çeşit arayanlara bu minicik pideleri göstermek istedim. hamur malzemeleri: ...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/03/minicik-pideler.html
Kadınlar gününe, çay saatlere veya sahur sofralara güzel bir çeşit arayanlara bu minicik pideleri göstermek istedim.
hamur malzemeleri:
500 g un
60 g margarin
250 ml süt
1 çay kaşık tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
20 g yaş maya
üst malzemeleri:
300 g yağlı peynir, 1 soğan, 1/2 demet maydanoz, 2 yumurta
veya
ince dilimlenmiş sucuk, rendelenmiş kaşar peynir, ve maydanoz
yapılış:
Öncelikle unun ortasında bir çukur açalım ve bu çukuruna şekerli ılık sütüne çözülmüş yaş mayağı dökelim. Ön mayalanma için 5-10 dakika bekleyelim.
Artık kalan malzemeleri koyup hamur kabının kenarından ayırana kadar yoğurulur.
Hazırladığımız hamurun üzerinde örtülerek sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır (40-50ºC ısıtılmış fırına koyabiliriz).
Hamur iki katı büyüklüğe ulaşana kadar bekletilir (30-40 dakika).
Bu arada bir çatalla ezdiğimiz peynirimize ince doğradığımız soğanı ve maydanozu ekliyoruz ve son olarak yumurtaları katıp iyicene karıştırıyoruz.
Hamuru yeterince mayalandıktan sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp masa üstünde veya direkt tepsiye küçük pideler şekilde ellerimizle açarız. Ortasında peynir karışımdan bir kaşık yayalım ve kenarlarını bir az kaldıralım.
Veya sucuk dilimleri yerleştirip üzerinde kaşar peynir ve maydanoz serpip kenarları kaldırıyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika, üzerinde kızarana kadar pişirilir ve soğutmadan yenilir.
hamur malzemeleri:
500 g un
60 g margarin
250 ml süt
1 çay kaşık tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
20 g yaş maya
üst malzemeleri:
300 g yağlı peynir, 1 soğan, 1/2 demet maydanoz, 2 yumurta
veya
ince dilimlenmiş sucuk, rendelenmiş kaşar peynir, ve maydanoz
yapılış:
Öncelikle unun ortasında bir çukur açalım ve bu çukuruna şekerli ılık sütüne çözülmüş yaş mayağı dökelim. Ön mayalanma için 5-10 dakika bekleyelim.
Artık kalan malzemeleri koyup hamur kabının kenarından ayırana kadar yoğurulur.
Hazırladığımız hamurun üzerinde örtülerek sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır (40-50ºC ısıtılmış fırına koyabiliriz).
Hamur iki katı büyüklüğe ulaşana kadar bekletilir (30-40 dakika).
Bu arada bir çatalla ezdiğimiz peynirimize ince doğradığımız soğanı ve maydanozu ekliyoruz ve son olarak yumurtaları katıp iyicene karıştırıyoruz.
Hamuru yeterince mayalandıktan sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp masa üstünde veya direkt tepsiye küçük pideler şekilde ellerimizle açarız. Ortasında peynir karışımdan bir kaşık yayalım ve kenarlarını bir az kaldıralım.
Veya sucuk dilimleri yerleştirip üzerinde kaşar peynir ve maydanoz serpip kenarları kaldırıyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika, üzerinde kızarana kadar pişirilir ve soğutmadan yenilir.