Düdüklü tencerede testi kebabı
Şehirde bazı köy yemekleri yapmak zor, bazı imkansız. Çoğu zamanlar elimizde ki imkanları uydurarak o lezzetleri yakalamaya çalışıyoruz. ...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/03/duduklu-tencerede-testi-kebabi.html

Testi kebabı yapmak için, șehir ortasında nerede ekmek fırını, nerede toprak testi? Bizde uydurduk ve düdüklü tencerede testi kebabı yaptık. :) Nasıl mı?
1-2 kaşık sıvı yağıda yarım kilo dana kuşbaşı hafifçe kavuruyoruz. Üzerinde iri doğranmış 2-3 soğan, 2-3 yeşil biber ve 2-3 domates ekliyoruz. Tuz, karabiber ve bir çay bardak kadar su koyduktan sonra düdüklü tencerenin kapağı kapatıyoruz. Ben bir defne yaprağı de koydum, ama şart değil.
İlk buharlar çıktıktan sonra, kısık ateşte 45-50 dakika pişirmesini yeter. Arada tencereyi sallayarak etin dibe yapışmaması engelleriz.
Bu arada biz boş durmayalım. Güzel bir haşhaşlı pirinç pilavı pişirerek ve bir salata hazırlayarak zamanı değerlendirebiliriz mesela. :)