Haşhaşlı ve çam fıstıklı kepekli pirinç pilavı
Kepekli pirincinden yapılan pilav pişmez, sert kalır ve tatsız olduğunu okumuştum. Meraktan, bende bir kilo kepekli pirinç satın aldım ve d...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/03/hashasli-ve-cam-fistikli-kepekli-pirinc.html

malzemeler:
2 su bardak dolusu kepekli pirinç
3 su bardak dolusu sıcak su
1 kaşık haşhaş
1 küçük paket çam fıstığı (45gr)
3-4 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kadar tuz
yapılış:

Pirinçler süzülünce, tencereye yağı koydum ve ısındıktan sonra haşhaşı ve çam fıstığı ekledim.

Sıcak suyu de koyduktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kıstım ve suyunu tamamen çekene kadar pişirdim (30 dakika gibi).
Normal pirincine göre, kepekli pirinci bir az geç pişti ve %50 daha fazla sıvı istedi. Gerisi, gördüğünüz gibi aynı.
Madem çam fıstığı koymuşken keşke kuş üzümü de koysaydım ama başka zamana kaldı artık. Ben bu kepekli pirinci hakikaten sevdim ve pişirmeye devam edeceğim :)