Kuru domatesli bulgur pilavı
Yaz boyunca fırında kuruttuğum o güzel köy domatesleri kullanma sırası geldi. Canım çekti, bulgur pilavı yapmaya başladım. Bulgurun fayda...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/03/kuru-domatesli-bulgur-pilavi.html
Canım çekti, bulgur pilavı yapmaya başladım. Bulgurun faydalarını saymaya gerek yok her halde. Hepimiz ne nimet olduğunu biliriz, onun için yapmaya koyunalım.
Dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Bulgur daha sert bir tahıl olduğu için, pişmesi için daha fazla sıvı ihtiyac olacak. Pirinç pilavı yaparken bir bardak pirinç için bir bardak sıvı kullanıyorken, bulgura bire iki kullanacağız. Yani bir bardak bulgur iki bardak sıvı çekecek.
malzemeler :
2-su bardak bulgur
1-2 avuç doğranmış kuru domates
1-orta boy kuru soğan
1-orta boy havuç
2-3 çorba kaşık sıvı yağ
4-su bardak su veya tavuk suyu
az tuz ve isteğinize bağlı maydanoz
malzemeler :
2-su bardak bulgur
1-2 avuç doğranmış kuru domates
1-orta boy kuru soğan
1-orta boy havuç
2-3 çorba kaşık sıvı yağ
4-su bardak su veya tavuk suyu
az tuz ve isteğinize bağlı maydanoz
yapılış:
İlk önce malzemeleri hazır edelim.
Soğanı soyup yemeklik doğrayalım, kuru domatesleri de soğanların boyutuna keselim, havucu soyalım ve rendenin ince tarafından rendeleyelim.


Kaşıkla karıştırıp, tencerenin kapağı kapatalım ve yemeğimizi suyun çekene kadar kısık ateşe alalım.
Arada bir kontrol edelim, ve suyun tamamen çektikten sonra ateşi söndürüp 4-5 dakika daha dinlenmeye bırakırız.
Ben ciğer tava ile servis ettim.
Et, balık veya tavuk için garnitür olarak veya yanında yoğurt ile ana yemeği olarak afiyetle yenilen bir çeşittir.
Benim fotoğrafımda bulgur pilavın yanında bol maydanoz ve iki parça kızarmış dana ciğeri var. Siz nasıl servis yaparsınız, merak etsem de, her halde öğrenemeyeceğim.
Benim fotoğrafımda bulgur pilavın yanında bol maydanoz ve iki parça kızarmış dana ciğeri var. Siz nasıl servis yaparsınız, merak etsem de, her halde öğrenemeyeceğim.