Loading...

TAVUK PANE

Çok sağlıklı olmazsa da arada hepimiz bir tavuk pane yemesini isteriz. But veya göğüs fark etmez, pane olsun. İşte o zamanlarda ben kendi p...

but paneÇok sağlıklı olmazsa da arada hepimiz bir tavuk pane yemesini isteriz. But veya göğüs fark etmez, pane olsun. İşte o zamanlarda ben kendi pane harcımı kendim yaparım. Zaten yeterince kalorili bir şey yiyeceğiz, en azından bir de kimyasal madde dolu olmasın diyerekten pane harcı satın almıyorum. Zaten yapılışı çok kolay, üstelik evde ki bulunan malzemelerin dışında başka bir şey lazım değil. 

malzemeler:

2-3 dilim iyicene kurutulmuş ekmek
3-4 diş sarımsak
1/2 çay kaşık kekik
1/2 çay kaşık öğütülmüş karabiber
1/2 çay kaşık kırmızı pul biber
1/2 çay kaşık toz zencefil
1/2 çay kaşık kimyon
1/2 çay kaşık zerdeçal
1/2 çay kaşık fesleğen
tuz
2 yumurta
tavuk but veya göğüs
kızartmak için sıvı yağ

yapılış:

Öncelikle ekmeğimiz çok kuru olması lazım, gerekirse 1/2 saat fırında kurutabiliriz. 

pane harcıBeyaz ekmekle de yapılabiliyor, ama ben kepekli veya tam tahıllı ekmeği tercih ediyorum. 
Kuru ekmeğimizi mutfak robotu ile çekiyoruz veya rende ile rendeliyoruz. 
Üzerine iyicene dövülmüş sarımsağı ve evde bulunan baharatlardan yarımşar çay kaşık ekliyoruz. Şimdi çok iyi karıştırmamız gerek ki sarımsak topak topak toplanmasın. 
pane harcıMutfak robotunuz yoksa elinizle iyice karıştırabilirsiniz. 
Bu bizim pane harcımız olacak. Tuz koymuyoruz, tuzu sadece tavuk parçaları üzerinde serpiyoruz. 
Bir tabağa yumurtaları kırıp, 2 kaşık su ekleyip iyice çırpıyoruz. Bundan sonra tavuk parçalarımızı önce yumurtaya sonra pane harcına bulaştırıp tavada kızartıyoruz. 
but paneDaha kalın ve çıtır bir tabaka olmasını istiyorsanız işlemi tekrarlayabilirsiniz. Yumurta, pane harcı, yine yumurta yine pane harcı. Kızartmayı de kısık ateşte yapın ki pane harcı yanmadan tavuğun içi pişsin. 
Pişmiş parçaları bir havlu peçetesi üzerine çıkartalım ki fazla yağını emsin. 

Garnitür olarak canınız ne isterse ayarlayabilirsiniz
Ana yemekler 8861509192863433605

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler