Loading...

Bobrek sote

Her zaman ki gibi sofrayı koymadan yarım saat önce eve geldim. Tabiki ellerimi yıkadıktan sonra hemen mutfağa girdim ve buzdolabı inceledik...

Her zaman ki gibi sofrayı koymadan yarım saat önce eve geldim. Tabiki ellerimi yıkadıktan sonra hemen mutfağa girdim ve buzdolabı inceledikten sonra karar verdim. Akşam yemeğe böbrek sote ve mısırlı pilav yapacağım. 

Malzemeler:

1 tane dana böbreği (yaklaşık 1/2 kg)
2-3 domates
3-4 sivri biber (benimkiler tatlı ama acı sevenlere karışmıyorum)
1 orta boy kuru soğan
2-3 kaşık sıvı yağ
yarım çay bardak sıcak su
isteğe göre maydanoz, tuz, karabiber

EEE Şimdi işe koyulalım :)

Soğanı soyup doğramasını 5 dakika bile sürmez. Hemen sıcak yağına hopluyor. Peşinde doğranmış biberleri uçuyor ve bir tutam tuzla birlikte bronzlaşmaya başlıyor. Tuz koymazsak soğanlar yanma tehlikesi geçiriyor.
Onlar kendine gelene kadar bende boş durmadım ve 5 dakika daha böbreği parçalamayla meşgul oldum. Parçalama işlemi tam zamana bittirdim çünkü soğanlar (kendilerine bakmadığımı hissederek) kızmaya başlamışlar.
Böbrek parçaları de yanlarına kaynaşmaya gönderdim.
Güzel güzel sohbetleri yapıyorlardı o yüzden bende pilavın yağını kızdırmaya koydum ve pirinçleri iyicene yıkadım.
Bir yanda pirinci öbür yana böbreği kavurmaya işlemi bir 5 dakika daha sürdü.
Bu arada domatesleri de kestim ve böbrekler üstünde attım.
Bu işler bittikten sonra böbreğe yarım bardak sıcak su ekleyerek tencerenin kapağı kapatıp ateşi de kısıp pişirmeye bırakıyorum.  
Benim de şimdi nefes alıp kendime bir kahve yapmaya vaktim oldu:) 


15 dakika sonra çocuklar eve geldiler ve ben yemeklerin ateşleri söndürdüm. Sofrayı kurana kadar demlemeye zamanı var. Karabiberi ve maydanozu yemekleri sofraya götürmeden hemen önce katıyorum genelde.


SOFRA HAZIR, YEMEĞE BUYURUN ! ! !
Ana yemekler 6944487015606117434

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler