Loading...

Avokadolu Dip Sosu

Hem çok sağlıklı, hem lezzetli hem de çok yaygın kullanılabilir bir sos tarifi göstermeye karar verdim. Keyif yaparak, genç ve sağlıklı kal...

Hem çok sağlıklı, hem lezzetli hem de çok yaygın kullanılabilir bir sos tarifi göstermeye karar verdim. Keyif yaparak, genç ve sağlıklı kalabiliriz. 
Avokado, limon, sarımsak, yoğurt her biri antioxidan etkisi sahiptir ve bağışıklık sistemi güçlendiricidirler. Biz şimdi şifa niyetiyle yiyebileceğimiz bir sos yapacağız. 

malzemeler:


1 tane olgunlaşmış avokado
2 kaşık yoğurt
1 tane limonun suyunu
4-5 diş sarımsak
1 kaşık kuru nane
2 kaşık mayonez
1 kaşık zeytin yağ
1/2 tatlı kaşık tuz

yapılış:


Öncelikle avokadoyu yarıya keserek çekirdeği çıkartalım ve iç kısmını bir kaşık yardımı ile kabuktan ayıralım.  (Bayanlar, kabukları çöpe atmaya acele etmeyin, içlerini yüzünüze ve ellerinize sürün ve sosu yapana kadar öyle kalın. İşi bittikten sonra ılık su ile yıkayın, güzeliğinize güzelik kattın.)
Avokadonun içi bir kaseye koyarak, üstüne limon suyumuzu, iyicene dövülmüş sarımsağımızı ve tuzumuzu ekleyelim ve pürüzsüz olana kadar bilendırden geçirelim veya çatalla iyice ezelim.  Ben, zamansızlık yüzünden blenderi kullandım. Hem daha çabuk, hemde sos daha pürüzsüz olur.
Avokadoyu püre hale getirdikten sonra üzerine yoğurdu, mayonezi, naneyi ve zeytin yağını ekleyip son karıştırma yapalım ve sos hazır oldu.
Tabi ki benim verdiğim miktarları benim damak tadıma uyar. 
Siz bakıp bazı değişikler yaptıktan sonra eminim ki bu sosu sık sık yapmaya başlayacaksınız. 
Dip sosu olarak bir kaseye koyup ona bandırarak kızartmaları veya cipsleri yiyebilirsiniz, fırında patates, haşlanmış sebzeler ( brokoli ), hatta bazı etler veya balıklar yanında servis edilebilir. Zevkinize ve hayal gücünüze kalmış bir şey. 
Soslar 6336741636833956451

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler