Değişik Burgu Pizza
Pizzayı seviyoruz ama sanki hep klasik olanı yemekten sıkılıyoruz bazen. Klasikleri farklılaşmaya sevenler için hepimiz bildiğimiz pizzayı...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/02/degisik-burgu-pizza.html
Pizzayı seviyoruz ama sanki hep klasik olanı yemekten sıkılıyoruz bazen. Klasikleri farklılaşmaya sevenler için hepimiz bildiğimiz pizzayı değişik bir görünüm vermeye çalıştım.
hamuru için:
300 gr un
1 kaşık kuru maya
150 ml (1 buçuk çay bardak) ılık su
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşık şeker
1 tatlı kaşık tuz
içi için:
ince dilimlenmiş sucuk
rendelenmiş kaşar peynir
yapılış:
Ilık suyun içinde şekeri ve toz mayayı koyup karıştırılır. Unun ortasına tuz, sıvı yağ ve şeker-su-maya karışımı eklenip güzelcene yoğurulur. Elle yapışmayan bir hamur elde edilir ve 30-40 dakika üstünde bir bezle örterek mayalanmasını beklenir.
Mayalanmış hamuru merdaneyle 4-5 mm kalınlığında açılır ve iç malzemeleri sadece yarıya kadar gelecek şekilde yerleştirilir.
Boş kalan yarım hamuru malzemeler üstünde getirilir ve hafifçe ellerinle bastırılır ve 2 parmak kalınlığında şeritler kesilir.
Ben iç malzemeler olarak sadece sucuk ve kaşar peynir kullandım ama tabiki onları kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Şeritleri her birini uzunluğunda kendi etrafına çevirerek burgu şeklini verilir ve pişirme kağıdıyla döşenmiş bir tepsiye konulur. Çevirme işlemi hamuru çekmeden yapılır yoksa çok incelip malzemeler dökülecek.
Önceden ısıtılmış 200 derecede fırına kızarana kadar (20-25 dakika) pişirilir.
Önceden ısıtılmış 200 derecede fırına kızarana kadar (20-25 dakika) pişirilir.
YAPMAYANLARA ÇABUK DENEMELERİNE, YAPANLARA AFİYET OLSUN DİLERİM.