SOMON BALIK CORBASI
Evet, ben balığı her şekilde severim ve sık sık pişiriyorum. Balık alırken eğer fileto yaptırırsam muhakkak kalan kemikleri de alıp evde ba...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/02/somon-balik-corbasi.html
Evet, ben balığı her şekilde severim ve sık sık pişiriyorum. Balık alırken eğer fileto yaptırırsam muhakkak kalan kemikleri de alıp evde balık çorbasını yaparım. O gün yapmazsam de derin dondurucuya, başka zaman pişirmek üzere, atarım.
Geçen hafta somon füme yapmak için bir tane somon fileto yaptırdım ve tabi kemikleri alıp derin dondurucuya attım. Yazık değil mıydı o güzellere çöpe gitmesi?
Düne kadar. Dün çıkartım ve balık çorbasını pişirdim. Tabi ki fotoğrafları de çekmeye unutmadım.
Bakalım şimdi
malzemeler:
1 tane balığın kemikleri
1 tane havuç
1/2 kereviz
1 tane kuru soğan
3-4 kaşık sıvı yağ
1 tane limon
tadına göre tuz ve kara biber
İyicene yumuşadıktan sonra balık kemikleri de koydum ve 3-4 dakika daha kavurdum. Aslında balık çorbasına balığın kafaları de konulur ama ben onları dokunamıyorum. :(
Bu arada çorbaya koyacağım suyu ayrı kaynattım ve balıkların rengi değiştiğinde üzerine kaynar suyu döktüm.
Tekrar suyu kaynamaya başladıktan itibaren 20 dakika kaynatılır. Daha fazla kaynatırsa balık acımsı oluyor.
O yüzden 20 dakika sonra balık kemikleri çıkarttım ve etleri dikkatlice ayıkladım.
Bütün kılçıkları çıkarttığımdan emin oldum zaman balık eti tekrar çorbaya koydum ve blender yardımıyla pürüzsüz hale getirdim.
Tuz, karabiber ve limonla tatlandırdıktan sonra çorbam hazır oldu.