Loading...

SOMON BALIK CORBASI

Evet, ben balığı her şekilde severim ve sık sık pişiriyorum. Balık alırken eğer fileto yaptırırsam muhakkak kalan kemikleri de alıp evde ba...

balık çorbasıEvet, ben balığı her şekilde severim ve sık sık pişiriyorum. Balık alırken eğer fileto yaptırırsam muhakkak kalan kemikleri de alıp evde balık çorbasını yaparım. O gün yapmazsam de derin dondurucuya, başka zaman pişirmek üzere, atarım. 
Geçen hafta somon füme yapmak için bir tane somon fileto yaptırdım ve tabi kemikleri  alıp derin dondurucuya attım. Yazık değil mıydı o güzellere çöpe gitmesi?
Düne kadar. Dün çıkartım ve balık çorbasını pişirdim. Tabi ki fotoğrafları de çekmeye unutmadım.
Bakalım şimdi

malzemeler:

1 tane balığın kemikleri
1 tane havuç
1/2 kereviz
1 tane kuru soğan
3-4 kaşık sıvı yağ
1 tane limon
tadına göre tuz ve kara biber

yapılış:
Soğanı soyup yemeklik şekilde doğradım. Kerevizi ve havucu yıkayıp soyduktan sonra rendenin kalın tarafından rendeledim. Bir tencerede sıvı yağı kızdırdıktan sonra hepsini ( soğanı, kerevizi ve havucu) bir tutam tuz ekleyerek kavurmaya başladım.  Soğan kavurunca tuz koymazsak daha çabuk kavurulmadan karalanıyor.
İyicene yumuşadıktan sonra balık kemikleri de koydum ve 3-4 dakika daha kavurdum. Aslında balık çorbasına balığın kafaları de konulur ama ben onları dokunamıyorum. :(
Bu arada çorbaya koyacağım suyu ayrı kaynattım ve balıkların rengi değiştiğinde üzerine kaynar suyu döktüm.
Tekrar suyu kaynamaya başladıktan itibaren 20 dakika kaynatılır. Daha fazla kaynatırsa balık acımsı oluyor.
O yüzden 20 dakika sonra balık kemikleri çıkarttım ve etleri dikkatlice ayıkladım.
Bütün kılçıkları çıkarttığımdan emin oldum zaman balık eti tekrar çorbaya koydum ve blender yardımıyla pürüzsüz hale getirdim. 
balık çorbası
Tuz, karabiber ve limonla tatlandırdıktan sonra çorbam hazır oldu.
Çorbalar 5450703757126933077

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler