EKMEK KASESINDE KEREVIZ VE HAVUÇ SALATASI ( KIŞ SALATASI )
Ne uzun isim bulmuşum :) Ama bu kadar güzel bir salata ki kelimelere sığdıramadım. Bütün malzemeleri saysaydım keşke. :) malzemeler: e...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/01/ekmek-kasesinde-kereviz-ve-havuc.html
Ne uzun isim bulmuşum :) Ama bu kadar güzel bir salata ki kelimelere sığdıramadım. Bütün malzemeleri saysaydım keşke. :)
malzemeler:
ekmek kaseleri için:
kişi başına birer dilim tost ekmeği
2 kaşık erimiş tereyağı
salata için:
1 tane tatlı elma
2 tane havuç
1 tane orta boy kereviz
1 tane turp
yarım demet maydanoz
2 kaşık haşlanmış mısır taneleri
3 kaşık mayonez
yarım limonun suyu
tuz, karabiber
yapılış:
Başlamak için ekmek dilimlerinden küçük ısıya dayanıklı kaseler içinde bir az bastırarak yerleştirelim. Üzerinde bir fırça ile eritilmiş tereyağı sürülür ve 160-170 derecede fırına 15-20 dakika konulur. Çıkınca bildiğimiz tereyağlı ekmek kızartmasını elde edilir ama ekmek kasenin şeklini alacak.
Elma, havuç, kereviz ve turpu yıkayıp soyduktan sonra rendenin büyük tarafından rendelenir ve bir salata kasesine konulur. Üzerinde yıkanmış ve kıyılmış maydanozu, mısır taneleri, limon suyu, mayonezi konulur ve karıştırılır.
Tuz ve karabiberi ayarlanır ve ekmek kaselere doldurulur. O kadar.
Bu benim en sevdim salata. Sizlerle paylaşmak istedim ama tabiki siz damak tadınıza göre malzeme veya miktarlara bağlı zorunda değilsiniz. Zeytin, haşlanmış bezelye hatta tavuk parçaları bile koyabilirsiniz.
Severseniz (ve bulabilirseniz tabi) balık füme de bir harika yakışıyor :)
malzemeler:
ekmek kaseleri için:
kişi başına birer dilim tost ekmeği
2 kaşık erimiş tereyağı
salata için:
1 tane tatlı elma
2 tane havuç
1 tane orta boy kereviz
1 tane turp
yarım demet maydanoz
2 kaşık haşlanmış mısır taneleri
3 kaşık mayonez
yarım limonun suyu
tuz, karabiber
yapılış:
Başlamak için ekmek dilimlerinden küçük ısıya dayanıklı kaseler içinde bir az bastırarak yerleştirelim. Üzerinde bir fırça ile eritilmiş tereyağı sürülür ve 160-170 derecede fırına 15-20 dakika konulur. Çıkınca bildiğimiz tereyağlı ekmek kızartmasını elde edilir ama ekmek kasenin şeklini alacak.
Elma, havuç, kereviz ve turpu yıkayıp soyduktan sonra rendenin büyük tarafından rendelenir ve bir salata kasesine konulur. Üzerinde yıkanmış ve kıyılmış maydanozu, mısır taneleri, limon suyu, mayonezi konulur ve karıştırılır.
Tuz ve karabiberi ayarlanır ve ekmek kaselere doldurulur. O kadar.
Bu benim en sevdim salata. Sizlerle paylaşmak istedim ama tabiki siz damak tadınıza göre malzeme veya miktarlara bağlı zorunda değilsiniz. Zeytin, haşlanmış bezelye hatta tavuk parçaları bile koyabilirsiniz.
Severseniz (ve bulabilirseniz tabi) balık füme de bir harika yakışıyor :)