FASULYE PIYAZ SALATASI
Bir başka çok sevilen salata çeşidi fasulye piyazı dır. Et yemeklere ve köftelere çok yakışan bir salata, veya meze olarak tüketilebilir. ...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/01/fasulye-piyaz-salatasi.html
Bir başka çok sevilen salata çeşidi fasulye piyazı dır. Et yemeklere ve köftelere çok yakışan bir salata, veya meze olarak tüketilebilir.
malzemeler:
2 bardak haşlanmış fasulye
1 tane kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2-3 kaşık zeytin yağ
2-3 kaşık sirke, limon suyu veya nar ekşisi
tuz
Yapılışı çok kolay, yeter ki haşlanmış fasulyemiz olsun. Ben fasulye haşlarken fazladan yapıyorum ve sürekli derin dondurucuda mevcut tur.
Sıfırdan piyazı yapıyorsanız eğer, 8-10 saat ılık suda ıslatılmış fasulyeyi 30-45 dakika tuzlu suda kaynatılması gerek. Yumuşadıktan sonra süzülür ve karıştırma kabına konulur.
Kuru soğanı ince yarım ay şekilde doğranır, bir çay kaşık tuzla ovalanır ve fasulyeyi üstüne konulur.
Maydanozu güzelce yıkadıktan sonra de ince kıyılır ve karıştırma kabına atılır. Tuz, zeytin yağ ve sirke ile karıştırdıktan sonra piyazımız hazır.
Ekşilikten hoşlanmıyorsanız sadece tuz ve zeytin yağ ile tatlandırırsanız yeterli. Benim paşalarım öyle yiyorlar.