Pirinçli YAYLA çorbası
Yayla çorbası benim kalan sade pilavın kurtarıcısı dır. Tabi ki, aslında, pirinci kaynatarak yapılıyor, ama sofradan kalan sade pilav olur...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/02/pirincli-yayla-corbasi.html
Yayla çorbası benim kalan sade pilavın kurtarıcısı dır. Tabi ki, aslında, pirinci kaynatarak yapılıyor, ama sofradan kalan sade pilav olursa, ertesi gün yayla çorbasını yaparak değerlendiriyorum :)
malzemeler:
1 çay bardak pirinç veya küçük bir kase hazır pilav :)
1 su bardak yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
1-2 kaşık tereyağı
1 kaşık kuru nane
1 tatlı kaşık tuz
yapılış:
Tencereye yaklaşık 1 litre suya pirinci kaynatmaya başlıyoruz. Kalan pilavımız varsa 5-10 dakika yeter, pişmemiş pirinç kullanırsak 15-20 dakika kaynatmamız gerek. Pirinç taneleri şişip uçları açılması gerek.
Pirinçler kaynayana kadar yoğurdu, yumurta ve unu bir bardak su ile karıştırarak terbiyesini yapıyoruz. Pirinç kaynadıktan sonra kaynar suyundan 1-2 kepçe alıp terbiye ile karıştırıyoruz ve hepsini birden tencereye döküyoruz. Ateşi tamamen kısıyoruz ve çorbayı koyulaşana kadar arada karıştırarak fokurdatmaya izin vermiyoruz. Fokurdamaya başlarsa terbiyesini kesiliyor ve çorbanın görüntüsü bozuluyor.
Bu arada sos için bir tavada tereyağı eritiyoruz ve eridikten sonra ateşi sondürüp nane ile karıştırıyoruz. Nane çok çabuk yanar ve ateş yanarken koyarsak kararıyor ve yine çorbanın görüntüsü bozuluyor.
Çorbamız piştikten sonra sosu ya tencereye döküyoruz veya tabaklara koyduktan sonra daha güzel bir görüntü için üzerine gezdirebiliriz. Kırmızı pul biberi severseniz serpebilirsiniz.