FIRINDA KIYMALI KAŞARLI PATATES
Patates yemekleri her halde hepimizin kurtarıcıları. Benim aklıma başka bir şey gelmeyince veya malzeme eksik olunca kesinlikle patates var...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/02/firinda-kiymali-kasarli-patates.html

malzemeler:
1 kg kadar patates
200 g kadar kıyma
1 tane soğan
1 kaşık salça
50 ml sıvı yağ (tereyağı de olabilir)
100 g kaşar
tuz, karabiber
yapılış:
Ilk olarak tabi ki patatesleri yıkayıp soymamız gerek. Soyduktan sonra de bir kere daha yıkarız ve elma dilimler halinde keselim.

Fırına koymadan önce tepsinin üstüne bir alüminyum folyo veya pişirme kağıdı kaplayalım ki patatesler kızarmadan buharda pişsinler.

Patatesler fırında iken bizde kıyma harcı hazırlayabiliriz.
Bunun için soğanı soyup yıkadıktan sonra yemeklik şekilde incecik doğrayalım ve 1 kaşık yağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ile beraber bir tavaya soteleşmeye koyuyoruz.

Bir iki kere fokurdamaya bırakıp ateşi söndürebiliriz.
Bunlar da yumuşayınca tepsiyi fırından çıkaralım ve üstüne kıyma harcımızı döküyoruz.
Çok fazla karıştırmamaya özen göstermemiz lazım ki patatesler ezilmesin. Kıymaya koyduğumuz suyu patatesler emecek.

Kaşar peynir yerine başka peynir çeşitleri veya beşamel sosu de koyabilirsiniz.
Sofraya tepsi ile beraber getirilir ve misafirlerin önünde spatula ile servis yapılır.
Benden bu kadar. Gerisi size kalmış.