Loading...

Portakallı ve zeytinyağlı yer elması

Kış aylarından çok zevkle yiyebileceğiniz bir yemek tavsiye etmek isterim size. Çok kişi hoşlanmazlar yer elmanın tadından. Bende eskiden s...

yerelmasıKış aylarından çok zevkle yiyebileceğiniz bir yemek tavsiye etmek isterim size. Çok kişi hoşlanmazlar yer elmanın tadından. Bende eskiden sevmezdim. Ama size anlatacağım şekilde pişirirseniz göreceksiniz ki o tadından sadece çok hafif bir iz kalacak. Ve yer elmaları sizde zevkle pişirmeye başlarsınız inşallah. 

malzemeler:

500 gr yer elması
2 portakalın veya 3 mandalinanın taze sıkılmış suyu
1 tane limon suyunu
3-4 kaşık sıvı yağ
1 tane havuç
1 tane soğan
1 tane defne yaprağı
4-5 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşık un
yeteri kadar tuz ve karabiber

yapılış:


yerelmasıYer elmaları iyicene yıkayıp varsa bir fırça ile fırçalayalım. Topraklardan arındırılmış yer elmaları bir bıçakla incecik kabukları soyalım ve limonlu su dolu bir kasede bekletelim. 
yerelmasıSoğanı soyup yemeklik doğrayalım ve kızgın yağına kavurmaya atalım. Kararmasın için bir tutam tuz koyalım birlikte.
Havucu de soyup rendenin kalın tarafından rendeleyelim ve soğanın yanına kavurmaya alalım. 
yerelmasıHavuçları bir az yumuşayıp ve yağı güzel sarı rengi aldıktan sonra suyu süzülmüş yer elmaları tencereye koyup bir kaç kez alt üstte getirelim.
Üzerinde portakal veya mandalina suyu, tuz, karabiber ve defne yaprağı koyup kapağı kapatalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. 
yerelması15-20 dakika sonra yer elmaları deneyelim ve yumuşadıysa sarımsağı hazırlama vakti geldi.
l tatlı kaşığı unu, ezilmiş sarımsağı ve yarım limon suyu karıştırıp üzerinde yarım çay bardak su ekleyip karıştıralım. Bu karışımı tencereye dökelim ve karıştırıyoruz ki topaklar oluşmasını engelleyelim. 
Sosu oluşması için bir beş dakika daha pişirmeye bırakıyoruz.

Sıcak de güzel soğuk de. Meze veya garnitür olarak servis edilir ama yanında sade pilav veya mısırlı pilav koyarsak güzel bir ana yemeği olabiliyor.
Meze ve salatalar 4935946089985781145

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler