Portakallı ve zeytinyağlı yer elması
Kış aylarından çok zevkle yiyebileceğiniz bir yemek tavsiye etmek isterim size. Çok kişi hoşlanmazlar yer elmanın tadından. Bende eskiden s...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/02/portakalli-ve-zeytinyagli-yer-elmasi.html

malzemeler:
500 gr yer elması
2 portakalın veya 3 mandalinanın taze sıkılmış suyu
1 tane limon suyunu
3-4 kaşık sıvı yağ
1 tane havuç
1 tane soğan
1 tane defne yaprağı
4-5 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşık un
yeteri kadar tuz ve karabiber
yapılış:


Havucu de soyup rendenin kalın tarafından rendeleyelim ve soğanın yanına kavurmaya alalım.

Üzerinde portakal veya mandalina suyu, tuz, karabiber ve defne yaprağı koyup kapağı kapatalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
l tatlı kaşığı unu, ezilmiş sarımsağı ve yarım limon suyu karıştırıp üzerinde yarım çay bardak su ekleyip karıştıralım. Bu karışımı tencereye dökelim ve karıştırıyoruz ki topaklar oluşmasını engelleyelim.
Sosu oluşması için bir beş dakika daha pişirmeye bırakıyoruz.
Sıcak de güzel soğuk de. Meze veya garnitür olarak servis edilir ama yanında sade pilav veya mısırlı pilav koyarsak güzel bir ana yemeği olabiliyor.