Kısır
Maliyeti düşük ve yapılışı kolay, kadınların günü olmazsa olmazı kısır yapmaya düşündüm. malzemeler: 2 su bardağı köftelik bulgur (...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/02/kisir.html
malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur (ince bulgur)
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
50 ml sıvı yağ (yarım çay bardağı, zeytin yağ de olabilir)
8-10 tane yeşil soğan
2 tane orta boy domates
3-4 tane sivri tatlı biber (varsa)
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşık pul biber
1 çay kaşık kara biber
1 tatlı kaşık tuz
1 limonun taze sıkılmış suyu
yapılış:
İlk olarak bir tavada sıvı yağı ve iki çeşit salçayı ateşe koyalım. Biraz kavurduktan sonra üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım. Bu arada bulguru bir kaç kez sudan geçirelim ki içinde toz falan olmasın. Salçalı su kaynamaya başlayınca bulgurun üstünde dökelim ve üstünü kapatarak suyu çekmeye bekleriz.
Bu arada domates, sivri biberi, yeşil soğanı ve maydanozu kıyalım.
Bulguru suyunu çektikten sonra kıydığımız malzemeler, baharatları ve limon suyu de ekleyelim ve karıştıralım.
Tuzu ve limon suyu tadına bakarak ayarlayalım.
Tercihinize göre başka malzemeler de eklenebilir (mısır taneleri, dereotu, yeşil veya kuru nane vs).
Sunum için marul yaprakların içinde servis edebiliriz.