Loading...

Mısır taneli pirinç pilavı

Yemekle ilgili bir bloga, bir kaç tane pilav tarifi eklemeden olmaz.   Pirinç sıvıyı çeken bir tahıldır. Su ile beraber vücuttan tuzu ...

Yemekle ilgili bir bloga, bir kaç tane pilav tarifi eklemeden olmaz. 
mısır taneli pirinç pilavıPirinç sıvıyı çeken bir tahıldır. Su ile beraber vücuttan tuzu ve toxinleri de çekerek dolaşım sisteminin, kalbin ve böbreklerini hafifletir. Bunların yanı sıra tadından bahsetmek gereksiz olur, zaten türklerinin milli yemeklerinden biri. 
 Bende o niçin bugün, fotoğrafları çekmek için, mısırlı pilav pişirdim (paşalarımın favorilerinden biri).
Ben en çok baldo tipi pirinci kullanıyorum, kokusuz, daha çabuk pişiyor ve daha az su çeker. 

malzemeler:

2 su bardağı pirinç
2 kaşık sıvı yağ
3-4 kaşık haşlanmış mısır
2 su bardak tavuk suyu veya su (pirinçleri ölçtüğümüz aynı bardak)
1 tatlı kaşık tuz ( tavuk suyuna tuz kattıysanız pilava daha az kullanın)
1/4 limon suyu (taze sıkılmış)

yapılış:

Başlamadan önce pirinci 2-3 kez ılık suya yıkalım (tozlardan arındırmak için) sonra sıcağa yakın az tuzlu suya koyup 20-25 dakika ıslanmaya bırakalım. Bu arada bir kahve pişirip keyfimize bakabiliriz veya başka ufak tefek işlerle uğraşabiliriz.
Pirinç ıslandıktan sonra ( matlaşacak) soğuk suyla su berrak çıkana kadar iyicene yıkarız ve süzgece süzülmeye bırakalım.
Güzel bir pilav yapmak için benim için teflon tenceresi şart. Yağı tencereye döküp, pirinci kırılmasın için tuzu de eklerim, üstünde yıkanmış suyu süzülmüş pirinci koyup kavurmaya başlıyoruz.  Ben pilava tereyağı katmıyorum, etlerden yeterince hayvansal yağ tüketiyoruz.
Pirinçleri bir birine yapışmaya ve şeffaflaşmaya başlayınca daha fazla kavurmayalım.
Mısır taneleri, limon suyu ve tavuk suyunu koyup bir az karıştırmak lazım pirinçleri bir birinden ayrılmak için ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Suyu kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pilav olana kadar karıştırmadan pişirmeye bırakıyoruz.
Tencerenin dibinde hiç su kalmayınca pilav oldu demek.
Bir iki kez alt üst edelim ve bir mutfak havlusuyla örterek 5-10 dakika demlenmeye bırakıyoruz. 
mısır taneli pirinç pilavı



Artık yenmesini sırası geldi.

Yaparsanız AFİYET OLSUN dilerim.
Garnitürler 4070631504152038768

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler