Loading...

Portakallı mısır unlu kek

Yumuşak ve ıslak bir kek. Mısır ununun tadını hoşlananlara özel. Yani bana da. :)  Çayınız yanında gururla sunabileceğiniz bir kek, ve bü...

Yumuşak ve ıslak bir kek. Mısır ununun tadını hoşlananlara özel. Yani bana da. :) 
Çayınız yanında gururla sunabileceğiniz bir kek, ve bütün misafirleriniz tarifini isteyecekler.

malzemeler:

250 gr margarin veya tuzsuz tereyağı
200 gr şeker
140 gr mısır unu
250 gr beyaz un
4 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
2 portakalın rendelenmiş kabuğu
100 ml süt (1 çay bardak dolusu)

sos için:
100 gr şeker
2 portakalın sıkılmış suyu

yapılış:

Margarini ve şekeri iyicene mikserle karıştırılıyor krem kıvama gelene kadar sonra tek tek yumurtaları ve sütü katılıyor her biri ardında tekrar karıştırarak.
Portakal kabuğu, mısır unu, beyaz unu ve kabartma tozu koyup karıştırdıktan sonra hamur bitmiş olur.
Kek hamurunun gibi akışkan değil, daha katı bir kıvamda olacak.
Pişirme kağıdıyla döşemiş bir tepsiye veya borcam döktükten sonra 170-180 derecede fırında 45 dakika pişiriliyor. Temiz bir kürdan ortasına batırınca kuru çıkarsa pişmiş demektir. 
Kek fırındayken portakal suyu ve şekeri ateşte karıştırarak şeker eritilir. Sıcak veya soğuk kekin üstünde portakal sosu ekleyerek yarım saat daha emilmeye beklenir.


Sıcak de güzel ama ben soğuk yemenizi tavsiye ederim. Aromalar daha ayrıntılı hissediliyor.
Çay saati ve pastalar 6081070672277986131

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler