Cevizli ağaç kabuğu kurabiye
Cevizli kurabiyelerinin en güzellerden biri. İlginç mi ilginç, güzel mi güzel, kıtırlı mı kıtırlı, cevizli mi cevizli. Daha fazla ...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/02/cevizli-agac-kabugu-kurabiye.html
İlginç mi ilginç, güzel mi güzel, kıtırlı mı kıtırlı, cevizli mi cevizli.
Daha fazla söze gerek yok. İşe koyulalım.
malzemeler:
hamur için:
400-450 g un
200 g şeker
2 yumurta sarısı
250 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
2-3 tane limon veya portakalın rendelenmiş kabuğu
üzeri için:
2 yumurta akı
100 g ceviz
2 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşık pudra şekeri
1 tatlı kaşık kakao veya tarçın
yapılış:
Hamur için bütün malzemeler karıştırılır.
Bir az fazla yağlı bir hamur olacak ama sabırla, merdane ve unun yardımıyla incecik açılacak.
Yumurta akları bir az köpülenene kadar çatalla karıştırıp bir hamur fırçası ile üzerinde yayılır.
Yumurta akını sürdükten sonra üzerinde kakao (tercih edilirse tarçın de olabilir) ve pudra şekeri (önceden karıştırılmış) serpilir ve bir çatalla üstünde çizikler çizilir.
Ardında ceviz ve azıcık toz şeker serpilir.
Merdaneyle hafif bastırarak cevizleri hamura sabitleştirilir.
Bıçakla veya pizza kesicisi ile dikdörtgen şekilde 2/5 cm keselim.
Şimdi bunlar düz olarak de pişirilir veya şekil verilebilir.
Şekil vermek için ısıya dayanıklı ve rulo şeklinde olan şeyler kullanılabilir (mutfak havlularından kalan karton rulolar, rulo şekilde bükülmüş konserve tenekeler, boş maden suyu şişeler, merdane v.s. ).
Ama nasıl yaparsanız fark etmez, altında muhakkak pişirme kağıdı koyun yoksa fena yapışıyor.
175-180 derecede fırında 20-25 dakika pişirilir. Sunum için pudra şekeri serpilebilir.
Ve bu kadar.
Afiyetle yenilir