Patatesli tavuk graten
Güzel bir akşam yemeğinde sofralarınıza yakışan bir yemek. Tavuk ve patates tam bir ana yemek ve misafirlerinize sunmaya düşünüyorsanız kes...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/02/patatesli-tavuk-graten.html
Güzel bir akşam yemeğinde sofralarınıza yakışan bir yemek. Tavuk ve patates tam bir ana yemek ve misafirlerinize sunmaya düşünüyorsanız kesinlikle rezil olmazsınız.
malzemeler:
yarım kilo haşlanmış patates
300 gr tavuk göğüsü
200 gr kaşar veya mozzarella peyniri
2 yumurta
50 gr rendelenmiş kaşar peynir
1-2 kaşık galeta unu
tuz, karabiber, kekik
2 kaşık sıvı yağ
yapılış:
Tavuk göğüsü temizleyip ince dilimler halinde keselim. 2 kaşık yağda hafif kızartalım ve beklemeye alalım.
Kaşar peyniri ve soyulmuş patatesleri dilim dilim keselim.
Isıya dayanıklı bir tencere, tepsi veya borcama tereyağı sürüp galeta unu ile kaplayalım. Malzemeler bitene kadar sırayla patates, tavuk, peynir dizelim.
Az tuz, karabiber ve kekik serpelim ve üzerlerinde kaşar peynir rendesiyle karıştırılmış yumurtaları dökelim. Kaşar yumurta karışımı yerine beşamel sosu de yakışıyor.
200 derecede fırında kızarana kadar pişirelim ve sıcakken servis edelim.
Umarım benim kadar sizde beğeneceksiniz.