Fırında soslu balık ( levrek )
Doktorlar haftada en azından 2 kez balık yememizi öneriyorlar. Bu kadar sık değilse de balık olabildikçe sık pişiririm ve severek yiyorum. ...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/02/firinda-soslu-balik-levrek.html
Doktorlar haftada en azından 2 kez balık yememizi öneriyorlar. Bu kadar sık değilse de balık olabildikçe sık pişiririm ve severek yiyorum.
Bu sefer göstereceğim tarifi benim paşalarımın en sevdiklerinden biri.
malzemeler:
4 balık file (ben levrek kullandım)
yarım fincan zeytin yağ
4 diş ezilmiş sarımsak
1 kaşık bal
2 kaşık hardal
1 taze sıkılmış limon suyu
1 taze sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşık biberiye
1 tatlı kaşık kara biber
tuz
yapılış:
Kılçıklardan arındırılmış balık filetoları iyicene yıkayıp suyu kuruttuktan sonra, zeytin yağ, tuz, kara biber ve biberiye ile her tarafta ovalayıp en azından yarım saat buzdolaba bekletiyoruz.
Yarım saat geçtikten sonra kalan malzemeler bir kaba karıştıralım ve yeterince büyüklüğünde pişirme kağıdı hazırlıyoruz.
Filetoları her tarafta bu karışıma bulandırıp kağıtlara yerleştiriyoruz. Kalan malzeme de eşit şekilde üstünde dökelim.
180-200 derecede 20-25 dakika pişirilir.
Sofrada yanında limon ve sarımsak sosu koyun, lezzetine lezzet kattın. Polenta de çok yakışıyor. Ben her sefere balığın yanında muhakkak yaparım, hiç kimse ekmek yemez artık balıkla.
Fırından çıkan kokular iştahınız açmaya eminim ki yeterli olacak. :)