Elmalı kek
Tatlı krizine girdiğinize çikolatayı saldırmak yerine daha sağlıklı bir şey tavsiye ederim. Hafif ve meyve dolu bir kek mesela. Yapılışı ço...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/02/elmali-kek.html
Tatlı krizine girdiğinize çikolatayı saldırmak yerine daha sağlıklı bir şey tavsiye ederim. Hafif ve meyve dolu bir kek mesela. Yapılışı çok kolay ve hekese hoşuna gideceğini tahmin ediyorum.
malzemeler:
2 yumurta
175 gr pudra şekeri (toz de olabilir)
1 limonun rendelenmiş kabuğu
75 gr tuzsuz tereyağı veya margarin
75 ml süt (3/4 çay bardak)
125 gr un
1 tatlı kaşık kabartma tozu
3-4 tane elma
2 tatlı kaşık tarçın
yapılış:
Yumurtalar ve pudra şekeri mikserle 5 dakika çırpalım.
Tereyağı ılık süte eritip şekerli yumurtanın üstünde ekleyelim.
Elde ettiğimiz karışım pişirme kağıdı döşenmiş küçük (benimki 20/30 cm) bir tepsiye ( veya sadece yağlayıp unlanmış olabilir) dökelim. Üstünde elmaları (büyük parçalara kesilmiş) tarçınla karıştırıp yerleştirelim.
Önceden 200ºC ısıtılmış fırında koyalım. Koyduktan 10 dakika sonra dereceyi 180ºC a indirelim ve 20 dakika daha pişirelim.
Yani fırında kalma süresi 30 dakika olacak.
Soğuduktan sonra kesebiliriz ve üstüne pudra şekeri serperseniz daha hoş bir görünüm olur.
SİZCE?