Loading...

Mayalı hamurlu soganlı börek

Tam benlik bir börek. En çok sevdim soğanlı, pırasalı veya patatesli börekler. Burda soğanlı olanı göstereceğim.  malzemeler: 700 g...

mayalı hamurTam benlik bir börek. En çok sevdim soğanlı, pırasalı veya patatesli börekler. Burda soğanlı olanı göstereceğim. 

malzemeler:

700 gr un
500 ml sut
1 kaşık kuru maya
11 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşık şeker
1 tatlı kaşık tuz

içi için:

15 tane kuru soğan ( içi daha dolgulu isterseniz, artırabilirsiniz)
1 çay kaşık tuz
1 çay kaşık taze öğütülmüş kara biber
2 kaşık sıvı yağ

yapılış:

Yarım bardak ılık sütte şekeri ve kuru mayayı çözelim. Sıvı yağı, tuzu ve son olarak azar azar unu ekleyip bir hamur yoğuralım.
Hamuru 40-45 dakika örtülü olarak mayalanmaya bırakalım ve biz içi harcını yapmaya başlayalım.
Soğanları soyup, juliyen doğrayalım ( ince yarım ay şeklinde yani) ve tuz ve karabiber eşliğinde sarı rengini alana kadar yağda kavuralım.
Bir az soğumaya bırakalım ve bu arada hamura bakalım. Mayalanmış hamuru ikiye bölelim ve ayrı ayrı açalım. 
Yağlanmış fırın tepsiye açalım ve üzerinde açılmış 1 parça hamur kaplayalım ve üzerinde soğan harcı yayalım.
İkinci hamurla kapatalım. en son yer yer çatalı batırıyoruz lazım ki buhar çıksın.
Üzerinde sadece yumurta sarısı veya 1 tam yumurta karıştırıp sürelim ve börek fırına girmeye hazır oluyor.
175 derecede üzerine kızarana kadar pişiriliyor. Fırından çıkartmadan önce ben bir de kaşar peynir rendeleyip söndürülmüş fırınında eriyene kadar bırakıyorum.
hamur işleri

Nefis görünüyor, değil mi?
Çay saati ve pastalar 1987458343262814376

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler