Kayısı reçelli ay çöreği
Canınız tatlı bir şey çektiyse bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum. Mükemmel bir doku mükemmel bir tat. Kayısı reçeliniz yoksa dert et...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/02/kayisi-recelli-ay-coregi.html
Canınız tatlı bir şey çektiyse bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum. Mükemmel bir doku mükemmel bir tat.
Kayısı reçeliniz yoksa dert etmeyin, lokum, ceviz, kuru kayısı kullanabilirsiniz. Siz söylemeden kimse orijinal tarifini nasıl olduğunu bilmez.
malzemeler:
100 gr şeker
250 gr margarin
450 gr un
1 yumurta
50 ml süt ( yarım çay bardağı)
1 tatlı kaşık kabartma tozu
bir fiske tuz
portakal veya limon kabuğu rendesi
açmak için :
50 gr un
içi için:
1 kavanoz kayısı reçeli
üzerinde:
yarım fincan süt
yarım fincan toz şeker
yapılış:
Şekeri, sütü, yumurta, margarini ve portakal kabuğu bir çatal yardımıyla iyicene karıştırıyoruz. Unu, kabartma tozu ve tuzu ekleyip sert bir hamur elde edilecek şekilde yoğuralım.
Hamuru ikiye bölüp bir parça naylon bir poşete koyup buzdolaba saklarız ısınmasın.
Kalan parça masanın üstünde bir az un serperek 3-5 mm kalınlığında merdaneyle açarız.
Açmış hamurundan bir bardak ağızı ile daireler kesiyoruz ve ortalarına yarımşar tatlı kaşık kayısı reçelinden koyuyoruz.
Yarım ay şeklinde kapattıp uçları parmaklarımızla veya bir çatalla iyicene bastırıp kapatıyoruz. Hafif yağlanmış veya pişirme kağıtla döşenmiş bir tepsiye yerleştirip üzerlerine süt sürüp toz şeker serpiştiriyoruz. Ilk hamur parçasını bittiğinde , buzdolaba koyduğumuz hamuru de çıkartıp aynı işlem yapıyoruz.
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz. Tepsiden çıkartmadan soğumaya bırakıyoruz.
İNŞALLAH BEĞENMEYEN KALMASIN