Loading...

Ispanak yemeği

Vitamin dolusu bir yemek çeşidi, ıspanağı, sık sık yapmaya gayret ediyorum. Her ne kadar 'biz inek mıyız de otlar yiyeceğiz' desele...

Vitamin dolusu bir yemek çeşidi, ıspanağı, sık sık yapmaya gayret ediyorum. Her ne kadar 'biz inek mıyız de otlar yiyeceğiz' deseler de, paşalarım onlar için yaptım güzel süslemeleri görünce, yiyorlar

malzemeler:

1 kg ıspanak
1 tane kuru soğan
1 kaşık domates salçası
yarım çay bardak pirinç
3-4 kaşık sıvı yağ
1/2 çay kaşık tuz

yapılış:

Ispanağı ilk önce 2-3 kere soğuk su ile yıkayarak gözde görülebilen toz ve toprağı uzaklaştırıyoruz. Sonra her bir tanesinin kökleri ve bozuk yaprakları elle veya küçük bir bıçakla uzaklaştıralım. Ve son olarak yine 3-4 kere, büyükçe bir tecin içerisinde soğuk su doldurarak ıspanakları güzelce yıkayalım. Eğer ıspanak yapraklarımız büyük ise 3-4 dakika kaynar suya kaynatabiliriz. Öyle yaparak hem daha kolay doğrayabiliriz hem de acılığı kayıp oluyor. Ama körpecik ıspanağı kaynatmaya gerek yok, acı de olmaz. 
İnce doğradığımız kuru soğanı 3-4 kaşık sıvı yağı ve yarım çay kaşık tuz ile kavurmaya alıyoruz. Soğanı hafif sarardıktan sonra doğranmış ıspanakları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ıspanağın bıraktığı suyunu çekene kadar. Şimdi 1 kaşık salça ekleyip karıştırıyoruz ve üzerinde 1 çay bardak su ve yarım çay bardak pirinç koyalım. Tencerenin kapağı kapatarak kısık ateşte pirinçleri pişmeye bırakıyoruz. 
Son olarak tuz ve limonla tadını ayarlayalım ve servis yaparken yanında yoğurt veya tavada yumurta ile beraber sunum yapabiliriz. Et yanında de çok güzel bir garnitür oluyor. 
Ana yemekler 4939587074319778793

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler