Karanfil açma
Türk milleti hamur işlere bayılıyor. Değişik şekillere de sokmayı. Bugün çiçek bahçesi yapmaya çalışalım ve açmadan karanfiller yapalım. ...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2016/06/karanfil-acma.html
Türk milleti hamur işlere bayılıyor. Değişik şekillere de sokmayı. Bugün çiçek bahçesi yapmaya çalışalım ve açmadan karanfiller yapalım.
Hamur malzemeleri:
500g un, 100ml süt, 50g yoğurt, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 20g yaş maya (yarım küp)
İç malzemeleri:
300g beyaz peynir, 1 yumurta, 50g margarin, 1/2 demet maydanoz, 1 çorba kaşığı çörek otu
Yapılış:
Öncelikle unun ortasında bir çukur açalım ve bu çukuruna şekerli ılık sütüne çözülmüş yaş mayağı dökelim. Ön mayalanma için 5-10 dakika bekleyelim.
Kalan malzemeleri koyup hamuru kendinden kabın kenarından ayırana kadar yoğurulur.
Hazırladığımız hamurun üzerinde örtülerek sıcak bir yerde kabarmaya bırakılır. Hamur iki katı büyüklüğe ulaşana kadar bekletilir (30-40 dakika).
Bu arada iç malzemeleri karıştırıyoruz ki hazır olsun.Hamuru yeterince mayalandıktan sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp masa üstünde yuvarlak şekilde ellerimizle açarız.

Ortasında bir kaşık peynirli harcından koyup hamuru bohça gibi toparlıyoruz.
Ellerimizle veya oklavaya yavaşça hamuru yırtmadan açarız.
Ve uzunluğundan ikiye katlarız.
Katladığımız tarafında bir bıçakla, 10-12 küçük kesikler yaparız.
Ve bir köşeden başlayarak, uzunluğundan çöreğimizi yuvarlayalım.

Hafif yağlanmış bir muffins tepsiye her birini başka deliğe koyarız.
Hepsini bittikten sonra üzerlerinde yumurta sarısı veya ayran sürebiliriz ve susam serpebiliriz.Veya hiç bir şey sürmeden bırakıp, 20-25 dakika 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarttıktan sonra ılımaya bırakırız ve tepsinden çıkartırız. Sıcak çayınız yanında soğuk çörekler bir harikadır.
AFIYET OLSUN ! ! !