Loading...

Kestane

Özelikle son bahar ve kış ayların sevilen atıştırmalardan biri kestane dir. Bir de soğuk akşamlarda bir kase sıcak kestane için neler verm...

Özelikle son bahar ve kış ayların sevilen atıştırmalardan biri kestane dir. Bir de soğuk akşamlarda bir kase sıcak kestane için neler vermeyiz? Sokaktan pişmiş kestane satıcılardan pek almıyorum ben. Zira 200 gr kestane vereceğim para ile 1 kilo alabilirim. Üstelik istediğim zaman pişirip sıcak yiyebilirim :) 
Ama güzel kestane pişirmesini de püf noktaları var.
İlk önce kestaneleri bir güzel 5-6 kere ılık suda yıkıyalım. Sonra keskin bir bıçakla göbeklerine boydan boya bir çizik atalım. Yanımıza su dolu bir kaseye bir kaşık tuz karıştıralım ve çizilmiş kestaneleri oraya atalım. O tuzlu suda en azından yarım saat bekletiriz. Öyle yaparak piştikten sonra daha kolay soyulmasını sağlıyoruz. 
Bu şekilde hazırladığımız kestaneleri, pişirmek içi, teflon tava, soba, fırın veya haşlama seçebiliriz.
Fırında pişirmek için bir tepsi veya direkt fırın ızgarasına koyarak 200 derecede yaklaşık 25-30 dakika fırında tutmamız gerek. Bir daha ki sefere fırına bir su kabı koyacağım, bakalım nasıl olacak. Duydum kadarıyla daha fazla şişirecek ve daha yumuşak olur. Şimdi de çok memnun kaldım ama, tam bekledim sonucu aldım.
Haşlamak için kestaneleri kaynar suya atalım ve 15-20 dakika, şişip yumuşana kadar, haşlayalım. Yumuşadıktan sonra (tadına bakarak anlayabiliriz), bir dakika soğuk suya tutarak daha kolay soyabiliriz. 
Haşladığım kestaneleri pasta yapmaya kullandım, fırında ki kestaneleri afiyetle ailece yedik.

Fark ettim ki haşlanmış olanları soğuduktan sonra kurumadılar ve yumuşacık kaldılar. Üstelik rengi de beyaz kaldı, kararmadan.
Atıştırmalar 7028912161847278843

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler