Fırında kurutulmuş elma
Her zaman taze meyve yemeyi tercih ederim ama bazen sepete kalan 3-4 elmayı kimse almıyor. Üzerinde tazeleri satın alırız ve onlar yine kal...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/03/firinda-kurutulmus-elma.html

Saklanma açısında çok uzun süre dayanıyor. Atıştırmalık olarak yenilebilir, çay, komposto veya pastalara de kullanılabilir.
Tek bir dezavantajı var. Öyle ki yemeye başlarsam 1-2 dilim yetmiyor bana. Birden 2-3 tane elma kadar yiyebilirim :)
Yapılış aşamasına gelince fazla işlem gerekmez. Güzelce yıkadıktan sonra ince dilimler halinde fırın ızgarasına dizeriz ve fırında 50-75 derecede 5-6 saat kapı aralıklı olarak bırakırız. Sıcaklık 75 derece üstüne geçerse elmalar pişecek ve yumuşar. Bizim amacımız sadece nem oranı düşürmek.
Dilimlerken çekirdek yuvasını çıkartmamız gerek, yoksa yerken çok sert ve keskin olur. Aslında kabuğu de soyabiliriz (oda çok sertleşir) ama ben vitamin için bırakmaya tercih ediyorum.
Kuruduktan sonra kapalı bir kutuya, kağıt veya bez bir torbaya veya sadece ipe dizerek balkonumuzda saklayabiliriz. İpe asarak saklıyorsak çabuk tüketmeliyiz yoksa kurumaya devam edecek ve bir süre sonra yenilmez hale gelir.