Fındıklı tarator sosu
Kutsal olarak kabul edilmiş ekmeğin çöpe atılmasını en kötü davranışlarımızdan biri. Bu temel gıdanın israfı kötü niyetten değil, daha çok ...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/03/findikli-tartor-sosu.html

Sofradan kalmış ve yenilmeden kurutulmuş ekmeğimizi değerlendirmek için tarator sosu yapımı göstermeye çalışacağım.
Tarator sosu neye kullanılabilir? Meze olarak, deniz mahsulleri yanında veya haşlanmış sebzeler üstünde.
Peki ama nasıl yapılıyor? O kolaydır, ilk önce malzemeleri sayalım
malzemeler:
1/4 kadar kuru ekmek
1 bardak fındık
1 limon suyu
3-4 kaşık zeytin yağı
4-5 diş sarımsak
yapılış:
Başlangıçtan kuru ekmeğimizi ılık suda üzeri kaplayacak kadar 5-10 dakika ıslatmasına koymamız gerek.

Üzerinde fındıkları de koyup onları de dişe gelecek şekilde dövülür.


Ekmeğimizi fazla sıkıp ve taratorumuzun kıvamı koyu oldu ise birazcık su ekleyip ayarlayabiliriz. Tuzu da kendinize göre katarsınız ve eğer ekşi tatlardan çok hoşlanmazsanız limon suyunu azar azar dökebilirsiniz.
Tarator sosumuz hazır. Süslemesiyle beraber 15 dakikadan fazla almaz, tadı süper ve artı olarak kalan bayat ekmeğimizi mükemmel bir şekilde değerlendirdik.
Afiyet olsun.
Tarifimi beğendiyseniz başkalara de paylaşın.