Düdüklü tencerede etli kuru fasulye çorbası
Yaygın yemeklerinden biri de kuru fasulye dir. Bir çok yemekler yapılabilir kuru fasulye den ve hepsi çok seviliyor. Kuru fasulye çorbasını...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/03/etli-kuru-fasulye-corbasi.html

malzemeler:
1/2 kg kuru fasulye
1-2 tane etli dana kemiği ( yoksa 300 gr dana kuşbaşı)
1 tane soğan
1 tane havuç
1 kaşık domates salçası (veya 3-4 tane rendelenmiş domates)
3-4 kaşık sıvı yağ
yapılış:
Ben miktarları verdim ama en güzel yemekler el ayarı ve göz kararı ile yapılır. Benim ölçüm avuç tur. Kişi başına birer avuç kuru fasulye hesap yapıyorum çünkü bir yemek tabağına yaklaşık bir avuç kadar tane girer. Fazla yaparsam de ikinci gün yiyen olmaz.
Ölçtüğümüz kuru fasulyeleri akşamdan yıkayıp, ılık suda ıslanmalarına koyalım. Veya en azından 8-10 saat suda kalması lazımdır.


Üstünde yeteri kadar su koyup kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra suyun süzülmüş fasulye taneleri de ekleyelim ve tencerenin kapağı kapatıyoruz.

Piştikten sonra kemikleri çıkartıp etleri ayıklamaya kaldı. Ve servis ederken tabi ki yanında olmazsa olmazı sade pilavın hazır olması gerek.
Ben öyle yapıyorum.