FIRINDA LEVREK BALIK
Balığı her çeşidi ve şeklinde yiyen biriyim. Sık sık alıp pişiririm. Bu sefe r fırında yapılışı göstereceğim. Ben levrek yaptım ama her hang...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/01/firinda-levrek-balik.html

Ben levrek yaptım ama her hangi balık olabilir. Balığı sevenler eminim ki beğenecekler tarifimi.
malzemeler:
5 tane temizlenmiş balık
4 kaşık elma sirkesi
4 kaşık soya sosu
4 kaşık sıvı yağ
1 tane limon
1 tane kuru soğan
2 tane domates
2 tane defne yaprağı
1 çay kaşık kekik
1/2 çay kaşık karabiber
yapılış:
Balık, büyük ise, fileto yapsanız daha kolay olur ama benimkileri fileto yapsaydım sadece derileri kalırdı galiba. Ben balıkların kafaları sevmiyorum. Dokunamıyorum bile o yüzden benim balıklarının kafaları yok.
Şimdii. . . Temizlenmiş balıkları tepsiye veya borcama koyarız. Tepsiyi yağlanmaya gerek yok çünkü üzerinde sosu koyacağız.
Bir kase de elma sirkesi, soya sosu, sıvı yağı, tuz, karabiberi ve kekiği koyup karıştıralım, ve bu sosu balıklara dökelim.

Tepsiyi alüminyum folyo ile örterek 200 derecede fırında koyarız. Bu şekilde 2,5-3 saat fırında tutsak kılçıkları yumuşar, tıpkı konserve balığı olur.

Ben servis ederken, yanında polenta ve sarımsak sosu koydum. Harika oldu, ama ekmekle de güzel olur.