Loading...

Susamlı ıspanak köftesi

Susamlı ıspanak köftesi Ispanak köftesi hem ana yemeği olarak, hemde garnitür olarak kullanabileceğimiz bir çeşittir. Tabi yaparken ve y...

ıspanak köftesi
Susamlı ıspanak köftesi
Ispanak köftesi hem ana yemeği olarak, hemde garnitür olarak kullanabileceğimiz bir çeşittir. Tabi yaparken ve yerken, ne Popeye ne de Iron men e dönüşebileceğimiz sanmayın. Biz ıspanağı sadece vitaminleri ve kalori azlığını için yemeliyiz. 

kullandıklarımız:

500 g ıspanak
4-5 diş dövülmüş sarımsak
4-5 kaşık galeta unu
2 yumurta
bulamak için susam
kızartmak için sıvı yağ

nasıl yapmalıyız:

Aklınıza canlandırdığınız şekilde, başlangıçtan ıspanakları çok güzel ayıklamak yıkamamız gerek. Bu işlemi bittikten sonra, ıspanakları bir kez daha sudan geçiririz ki asla bilemeyeceğiz bizi rezil edebilen bir kum tanesi nasıl ve nerede saklanabilir.
ıspanak köftesiİçimiz rahat olunca ıspanakları incecik doğramaya başlayabiliyoruz ve doğranmış ıspanakları 2-3 kaşık sıvı yağda suyu kalmayacak şekilde kavurmaya koyuluyoruz. 
ıspanak köftesiBunun yerine ıspanakları haşlayıp süzdükten sonra doğrayabiliriz, ama ben atılmış suyu ile beraber birçok vitamin atıldığını düşünüyorum. 
 ıspanak köftesiElde ettiğimiz ıspanakları, 1 yumurta, ezilmiş sarımsağı ve galeta unu ile karıştırarak köfte harcımızı hazırlıyoruz. 
Kalan 1 tane yumurta bir kaseye azcık çırpıp yanımıza koyuyoruz. 
 ıspanak köftesiŞimdi köfte harcından köfteler şekillendirip, önce çırpılmış yumurtaya ardında susama bulandıracağız ve sıcak yağına kızartacağız. 
ıspanak köftesiNar gibi kızartılmış köfteleri bir mutfak havlusuna koyarak fazla yağını çektikten sonra servis edebiliriz. 
Ben fotoğrafı çekerken sarımsaklı sosu koymaya unutmuşum ama yanına servis ederseniz bir harika yakışıyor. 
Ana yemekler 8927167300436853416

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler