Loading...

Büyük balıklar tavada kızartması

Balık yemeklerinden en kolayı belki balığı tavada kızartmak tır. Fazla emek harcamadan çabucak lezzetli bir yemekle karşı karşıya kalacağız...

balık tavaBalık yemeklerinden en kolayı belki balığı tavada kızartmak tır. Fazla emek harcamadan çabucak lezzetli bir yemekle karşı karşıya kalacağız. 
Ama bunu elde etmek için bir kaç tane püf noktaları gözümüz önünde tutmamız gerek. 


malzemeler:

temizlenmiş balık
mısır unu
tuz
sıvı yağ

yapılış:

Tavada kızartmak için hemen hemen her balık uygun dur. Balığımız temizlenmiş, yıkanmış ve bir mutfak havlusu yardımıyla kurutulmuş olması gerek. 
balık tavaMısır unumuz bir tabağa koyup 1 tatlı kaşık tuz ile karıştıralım. Temizlenmiş balıklarımızı mısır ununa bulayip, fazlalığı silkeledikten sonra tavaya kızartmaya yatıracağız. Una veya mısır ununa bulaşmadan kızartmaya deneseniz, balıklar anında tavaya yapışır. Normal un da kullanılabiliyor ama mısır unu ile daha çıtırlı olur. 
balık tavaBalıklar büyük ise, fileto yapsanız yemesini daha zevkli olur. Benim levrek balıklarım, bu sefer, bir az küçük çıktı, onun için tümden kızartım. 
Büyük balıklar kısık ateşte pişirilir, küçükler yüksek ateşte. 
Balığı tavaya koymadan önce, yağı kızgın ama kesinlikle yanmamış olacak. 
Büyük balık parçaları kızartırken tavaya sıkıştırmamalıdır. Aralarına açıklık bırakılır ki yağı güzel kaynasın. 
Küçük balıklar ise ( hamsi, tekir, sardalya, istavrit gibi) tuzlu mısır unu ile bulaştırdıktan sonra az yağlanmiş bir teflon tavaya aralıksız olarak, kuyrukları tavanın ortasına bakacak şekilde dizilir, ve bir tarafta kızardıktan sonra toplu olarak düz bir tabakla veya tepsi yardımı ile öbür tarafa çeviriliyor. 
Piştikten sonra balıkları 1-2 dakika bir mutfak havlusu üstüne koyarak fazla yağı çekmeye bırakabiliriz. Hem öyle ilk sıcaklığı de gitmiş olur ve balık daha lezzetli olacak.

Ne balık seçerseniz seçin, nasıl pişirirseniz pişirin, yanında sarımsak sosu ve  polenta  yaparsanız kesinlikle çok yakışır.
Ana yemekler 6117183827467914127

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler