Loading...

Kuru domatesli bulgur pilavı

Yaz boyunca fırında kuruttuğum o güzel köy domatesleri kullanma sırası geldi. Canım çekti, bulgur pilavı yapmaya başladım. Bulgurun fayda...

Yaz boyunca fırında kuruttuğum o güzel köy domatesleri kullanma sırası geldi.
Canım çekti, bulgur pilavı yapmaya başladım. Bulgurun faydalarını saymaya gerek yok her halde. Hepimiz ne nimet olduğunu biliriz, onun için yapmaya koyunalım. 
Dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Bulgur daha sert bir tahıl olduğu için, pişmesi için daha fazla sıvı ihtiyac olacak. Pirinç pilavı yaparken bir bardak pirinç için bir bardak sıvı kullanıyorken, bulgura bire iki kullanacağız. Yani bir bardak bulgur iki bardak sıvı çekecek.

malzemeler :

2-su bardak bulgur
1-2 avuç doğranmış kuru domates
1-orta boy kuru soğan
1-orta boy havuç
2-3 çorba kaşık sıvı yağ
4-su bardak su veya tavuk suyu
az tuz ve isteğinize bağlı maydanoz

yapılış:

İlk önce malzemeleri hazır edelim.
Soğanı soyup yemeklik doğrayalım, kuru domatesleri de soğanların boyutuna keselim, havucu soyalım ve rendenin ince tarafından rendeleyelim. 
Bütün bunları bittikten sonra bir tencereye 2-3 çorba kaşık sıvı yağ koyup soğanı ve havucu bir fiske tuzla birlikte 4-5 dakika kavuralım. Sıvı yağ havucun rengini alınca kuru domatesleri de ekleyip 1-2 kere daha karıştıralım ve suyu veya tavuk suyunu ekleyebiliriz. 
Suyun kaynayana kadar 2 bardak bulguru güzelce yıkayıp süzelim ve tencerede ki suyu kaynayınca bulgurumuzu de ilave edelim. 
Kaşıkla karıştırıp, tencerenin kapağı kapatalım ve yemeğimizi suyun çekene kadar kısık ateşe alalım. 
Arada bir kontrol edelim, ve suyun tamamen çektikten sonra ateşi söndürüp 4-5 dakika daha dinlenmeye bırakırız.
Son bir karıştırma yapıp bulgur pilavımız hazır oluyor.
Ben ciğer tava ile servis ettim. 

Et, balık veya tavuk için garnitür olarak veya yanında yoğurt ile ana yemeği olarak afiyetle yenilen bir çeşittir. 
Benim fotoğrafımda bulgur pilavın yanında bol maydanoz ve iki parça kızarmış dana ciğeri var. Siz nasıl servis yaparsınız, merak etsem de, her halde öğrenemeyeceğim.
Garnitürler 2015165843004098432

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler