Loading...

DÜDÜKLÜ TENCEREDE ET KAVURMASI

Pilavın üstüne veya sebze yemeklerin içinde sadece vejeteryanlar et kavurmasından hoşlanmazlar. Et yiyenler kavurmayı de çok severler.  ...

dana eti kavurmaPilavın üstüne veya sebze yemeklerin içinde sadece vejeteryanlar et kavurmasından hoşlanmazlar. Et yiyenler kavurmayı de çok severler. 
'Ama pişirmesini bu kadar de uzun sürmezse çok güzel olur' diyenler için hızlı bir tarifle geldik. 

malzemeler:

1 kg dana kuşbaşı
1 soğan
2-3 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşık tuz

yapılış:


Kuş başı etinizi düdüklü tencereye atın, üstünde bir soğanı kabaca doğrayın, bir çay kaşık tuz ve bir çay bardak su ilave edin ve tencerenin kapağı kapatarak ateşe koyun. Et yağlı ise sıvı yağı koymaya gerek yok. Yağsız et kullanırsanız 2-3 kaşık kadar sıvı yağı de koymaya yarar var. 
Derin dondurucudan çıkarttığınız eti bile, çözmeden bu şekilde pişirebilirsiniz. Soğan koymazsanız de olur, veya tümü koyup sonunda çıkartabilirsiniz. Ben soğanlı severim ve koyuyorum ama nasıl olsa eriyor ve sadece tadını kalır. 
Arada bir tencereyi sallayarak etin dibine yapışmaması sağlayın. 45 dakika sonra mis gibi et kavurmanızı hazır. 
Sizde bu arada yanına servis edeceğiniz garnitürü ve salatayı hazırlayabilirsiniz.
Pratik, değilme?

Ana yemekler 5299025065277760067

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler