Loading...

Düdüklü tencerede testi kebabı

Şehirde bazı köy yemekleri yapmak zor, bazı imkansız. Çoğu zamanlar elimizde ki imkanları uydurarak o lezzetleri yakalamaya çalışıyoruz.  ...

düdüklü tencerede etŞehirde bazı köy yemekleri yapmak zor, bazı imkansız. Çoğu zamanlar elimizde ki imkanları uydurarak o lezzetleri yakalamaya çalışıyoruz. 
Testi kebabı yapmak için, șehir ortasında nerede ekmek fırını, nerede toprak testi? Bizde uydurduk ve düdüklü tencerede testi kebabı yaptık. :) Nasıl mı? 
1-2 kaşık sıvı yağıda yarım kilo dana kuşbaşı hafifçe kavuruyoruz. Üzerinde iri doğranmış 2-3 soğan, 2-3 yeşil biber ve 2-3 domates ekliyoruz. Tuz, karabiber ve bir çay bardak kadar su koyduktan sonra düdüklü tencerenin kapağı kapatıyoruz. Ben bir defne yaprağı de koydum, ama şart değil. 
İlk buharlar çıktıktan sonra, kısık ateşte 45-50 dakika pişirmesini yeter. Arada tencereyi sallayarak etin dibe yapışmaması engelleriz.
düdüklü tencerede et


Bu arada biz boş durmayalım. Güzel bir haşhaşlı pirinç pilavı pişirerek ve bir salata hazırlayarak zamanı değerlendirebiliriz mesela. :) 
Ana yemekler 4756290676350344581

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler