Loading...

Soya soslu hindi göğsü

Gururla sunabileceğiniz bir ana yemeği, hindi her sofraya yakışıyor. Şık görüntüsü ve leziz tadıyla, hemde kısacık zamanda hazırlanabildiği ...

Gururla sunabileceğiniz bir ana yemeği, hindi her sofraya yakışıyor. Şık görüntüsü ve leziz tadıyla, hemde kısacık zamanda hazırlanabildiği için ben davetli sofralarıma sık sık menüye dahil ederim. 

içindekiler:

500 gr hindi göğsü
2 kaşık soya sosu
2 kaşık bal
1 kaşık hardal
2-3 kaşık sıvı yağ

nasıl olacak:

Öncelikle etimiz güzelce temizledikten sonra, en fazla 1 cm kalınlığında dilimler keselim. Sıvı yağı bir tencereye ısıtıp, etler her tarafta beyazlaşana kadar çevirelim. 
Bu arada küçük bir kaseye soya sosu, bal ve hardal karıştırarak, balı açılmasını sağlıyoruz. 
Bu karışım etlerimiz beyazlandıktan sonra tencereye boca edelim ve karıştırdıktan sonra kapağı kapatalım. 
Kısık ateşte, sosu çekene kadar 20 dakika daha kaynatalım. 
Sosumuz biraz sıvı olacak ama isteyenler 1/2 tatlı kaşık un veya nişasta ile koyulaşabilir. 
Ateşi söndürdükten sonra 3-4 diş sarımsak ezip ilave edebilirsiniz. 
Fotoğrafta, garnitür olarak, ben mantarlı bulgur pilavı tercih ettim, ama başka pilav veya patates püresi yakışır.

Ana yemekler 9213993615945239397

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler