Loading...

Çikolata yaprakları

Bir yaş pastası veya kremalı bir pasta süslemek için çikolata yaprakları kullanmak çok kolay bir yöntem. Hem onları elde etmek için çok mari...

çikolata yapraklarıBir yaş pastası veya kremalı bir pasta süslemek için çikolata yaprakları kullanmak çok kolay bir yöntem. Hem onları elde etmek için çok marifetli birisi olmak veya ne bileyim ben ne malzemeler sahip olmak de gerek yok. Bir çocuğa bile gösterirseniz zevkle yapar. 

bakalım ne kullanacağız:

sütlü bitter veya beyaz çikolata (damak tadınıza göre)
doğadan topladığımız küçük yapraklar

nasıl olacak bu:

çikolata yapraklarıTopladığımız yaprakları tam ve tüysüz olmasını dikkat ederiz. Ben fotoğraflarda nane ve kayısı yaprakları kullandım.
Tozlardan arındırmak için güzelce soğuk su ile yıkayalım ve peçete ile kurutalım. 
çikolata yapraklarıÇikolatamızı bain-marie usulü ile eritelim ve yaprakların tek bir tarafına kaşık yardımıyla sürelim. 
çikolata yapraklarıÇikolata sürülmüş yapraklarımız pişirme kağıtıyla veya alüminyum folyo ile döşemiş düz bir zemine yerleştiriyoruz. 
çikolata yapraklarıÇikolata sertleştikten sonra bir ikinci kat daha sürmemiz lazım ve bütün yaprakları bittikten sonra buzdolabına koyarız. 
çikolata yaprakları10-15 dakika sonra, çikolata iyice sertleşince bize sadece yaprakları dikkatlice ayırmamız kalacak. Ama çikolata ince olduğu için parmaklarımızla fazla dokunmamaya dikkat edelim ki erimesin. 
Çay saati ve pastalar 2501691171823942037

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler