Loading...

İki renkli kuskus pilavi

Pilavı hepimiz seviyoruz değilme? Klasikleşmiş pirinç pilavın dışında sofranıza renk katmak için kuskus pilavı de güzel bir tercih olabilir....

couscousPilavı hepimiz seviyoruz değilme? Klasikleşmiş pirinç pilavın dışında sofranıza renk katmak için kuskus pilavı de güzel bir tercih olabilir. Kuskus ile birçok çeşitler yapılabiliyor. Ben burada iki renkli pilav yapmayı göstereceğim. 

gerekenler:

2 bardak kuskus
4 bardak tavuk suyu veya sıcak su
1 tatlı kaşık tuz
 2 kaşık sıvı yağ veya tereyağı

yapılış:

Kapağı mevcut olan bir tencereye yağı ateşe koyalım ve 2 kaşık kuskus kavurmaya başlayalım. 
Güzel bir kahve rengi olduktan sonra kalan kuskusu de ekliyoruz ve kavurmaya 3-4 dakika sürekli karıştırarak, devam ediyoruz. 
Bütün kuskus taneleri yağdan doyduktan sonra tavuk suyumuzu veya suyumuzu ve tuzu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. 
20-25 dakika sonra kuskusları şişmiş olacak ve tenceremizde ki sıvı bitmiş olacaktır. Ateşi söndürüp bir kere daha karıştıracağız ve pilavımızı 3-5 dakika dinlemesini sağlayacağız. 
Yapılışı böyle, servisi kendi zevkinize göre yaparsınız. Ben kuskus pilavının yanında düdüklü tencerede et kavurmasını ve salatalık turşusu servis ettim.
Garnitürler 7455773156566427249

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler