Loading...

Fırında kurutulmuş elma

Her zaman taze meyve yemeyi tercih ederim ama bazen sepete kalan 3-4 elmayı kimse almıyor. Üzerinde tazeleri satın alırız ve onlar yine kal...

fırında kuru elmaHer zaman taze meyve yemeyi tercih ederim ama bazen sepete kalan 3-4 elmayı kimse almıyor. Üzerinde tazeleri satın alırız ve onlar yine kalıyor. İşte öyle olunca çürümeden kurutmak fayda olur diye düşünüyorum. 
Saklanma açısında çok uzun süre dayanıyor. Atıştırmalık olarak yenilebilir, çay, komposto veya pastalara de kullanılabilir.
Tek bir dezavantajı var. Öyle ki yemeye başlarsam 1-2 dilim yetmiyor bana. Birden 2-3 tane elma kadar yiyebilirim :) 
Yapılış aşamasına gelince fazla işlem gerekmez. Güzelce yıkadıktan sonra ince dilimler halinde fırın ızgarasına dizeriz ve fırında 50-75 derecede 5-6 saat kapı aralıklı olarak bırakırız. Sıcaklık 75 derece üstüne geçerse elmalar pişecek ve yumuşar. Bizim amacımız sadece nem oranı düşürmek.
fırında kuru elma

Dilimlerken çekirdek yuvasını çıkartmamız gerek, yoksa yerken çok sert ve keskin olur. Aslında kabuğu de soyabiliriz (oda çok sertleşir) ama ben vitamin için bırakmaya tercih ediyorum.

Kuruduktan sonra kapalı bir kutuya, kağıt veya bez bir torbaya veya sadece ipe dizerek balkonumuzda saklayabiliriz. İpe asarak saklıyorsak çabuk tüketmeliyiz yoksa kurumaya devam edecek ve bir süre sonra yenilmez hale gelir.
Atıştırmalar 6684502262623297347

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler