Loading...

Fındıklı tarator sosu

Kutsal olarak kabul edilmiş ekmeğin çöpe atılmasını en kötü davranışlarımızdan biri. Bu temel gıdanın israfı kötü niyetten değil, daha çok ...

kolay meze tarifleriKutsal olarak kabul edilmiş ekmeğin çöpe atılmasını en kötü davranışlarımızdan biri. Bu temel gıdanın israfı kötü niyetten değil, daha çok ihmal ve bilgisizlikten kaynaklandığını görülmüş. 
Sofradan kalmış ve yenilmeden kurutulmuş ekmeğimizi değerlendirmek için tarator sosu yapımı göstermeye çalışacağım. 
Tarator sosu neye kullanılabilir? Meze olarak, deniz mahsulleri yanında veya haşlanmış sebzeler üstünde. 
Peki ama nasıl yapılıyor? O kolaydır, ilk önce malzemeleri sayalım

malzemeler:

1/4 kadar kuru ekmek
1 bardak fındık
1 limon suyu
3-4 kaşık zeytin yağı
4-5 diş sarımsak

yapılış:

Başlangıçtan kuru ekmeğimizi ılık suda üzeri kaplayacak kadar 5-10 dakika ıslatmasına koymamız gerek. 
Ekmeğimiz ıslanınca bizde sarımsağı soyup, havanda birazcık tuzla beraber suyunu çıkana kadar bir güzel ezelim. 
Üzerinde fındıkları de koyup onları de dişe gelecek şekilde dövülür. 
Bunları bittikten sonra ekmeğimizi sıkarak bir kaseye koyarız, fındık ve sarımsak karışımı de üstüne döküyoruz, biraz tuz, limon suyunu ve zeytin yağı ekleyip karıştırıyoruz. 
Tabi bunları blender veya mutfak robotu ile de yapabiliriz ama o şekilde fındıklar çok ezilmiş olur ve ben biraz dişe gelsin seviyorum. 
Ekmeğimizi fazla sıkıp ve taratorumuzun kıvamı koyu oldu ise birazcık su ekleyip ayarlayabiliriz. Tuzu da kendinize göre katarsınız ve eğer ekşi tatlardan çok hoşlanmazsanız limon suyunu azar azar dökebilirsiniz. 
Tarator sosumuz hazır. Süslemesiyle beraber 15 dakikadan fazla almaz, tadı süper ve artı olarak kalan bayat ekmeğimizi mükemmel bir şekilde değerlendirdik.

kolay meze tarifleri
Afiyet olsun.

Tarifimi beğendiyseniz başkalara de paylaşın. 
Soslar 7028105179610471412

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler