Loading...

Şehriyeli pirinç pilavı

Pirinç pilavın, sofralarımızın vazgeçilmez garnitürü, yapılışı çok basıt olmasına rağmen tutturamayanlar de oluyor. Bende yaptığım pilavı...

tane tane pilaf
Pirinç pilavın, sofralarımızın vazgeçilmez garnitürü, yapılışı çok basıt olmasına rağmen tutturamayanlar de oluyor. Bende yaptığım pilavın fotoğraflarını çektim ki belki faydası olur.

malzemeler:

2 bardak pilavlık pirinç
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşık tuz
1 kaşık arpa şehriye
2 bardak tavuk veya et suyu (hiç biri yoksa normal içme suyu de kullanılır)

yapılış:

Her pilavda yaptığımız gibi pirinçleri sıcak tuzlu suya 20 dakika ıslatmaya koyarız. Pirincin rengini matlaşınca iyicene yıkarız, sular berrak çıkana kadar. Pirinci yıkarken, teflon tenceremize arpa şehriyeyi sıvı yağına kavurmaya başlıyoruz ve kahve rengi olunca süzülmüş pirinçleri ve 1 tatlı kaşık tuz ekleyip karıştırıyoruz. 5-6 dakika daha kavuralım, pirinçleri şeffaflaşana kadar, ve suyumuzu katıyoruz. Bir iki kere karıştırıp (pirinçleri dağılsın) ve tencerenin kapağını kapatarak ateşi kısıyoruz. 15-20 dakika kısık ateşte ve hiç karıştırmadan pişirelim. Tencerenin dibinde hiç su kalmayınca pilavımız pişti demek ve ateşi söndürerek kaşıkla alt üst edelim ve kapağı kapatıp 5-10 dakika daha demlenmeye bırakalım. 
tane tane pilaf


Artık tane tane pilavımız servis yapmaya hazır dır.
Garnitürler 6988158981889765098

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler