Loading...

Küçük balıklar tavada kızartması

Fritöz varsa işiniz kolay: temizlenmiş balıkları mısır unu ile buladıktan sonra fritöze at, kendilerinden her tarafta pişsinler.  Ama fri...

balık kızartmaFritöz varsa işiniz kolay: temizlenmiş balıkları mısır unu ile buladıktan sonra fritöze at, kendilerinden her tarafta pişsinler. 
Ama fritöz kullanmadan, küçük balıkları (hamsi, tekir, sardalya, istavrit, gümüş gibi) kızartmak biraz daha emek ister. Tek tek çevirvmek zordur o yüzden kalıp şekilde kızartılır. Bakalım kolayca nasıl yapılıyormuş. 
İzleyebileceğimiz iki yol. Her ikisinde başlangıcı aynı. 
Balıkları güzelce temizleyip, isteyenler kaburgaları de çıkartabilirler. 
balık kızartmaTemizleyip yıkadıktan sonra balıklarımız bir süzgece koyup 4-5 dakika süzmeye bırakalım. 
Kuru bir tabağa 5-6 kaşık mısır unu 1 tatlı kaşık tuz ile karıştırarak, balıklarımız bu karışıma bulandıralım ve fazlalığı silkelim. Ben normal un kullanmıyorum çünkü yağda daha çabuk yanar. Sadece mısır unuya 1 tatlı kaşık kadar tuz karıştırıyorum. 
balık kızartmaŞimdi hazırladığımız balıkçıkalarımız kürdanlara veya çöp şişlere dizerek tavaya kızartabiliriz. 
Çöp şişler kullanırsanız tavanızın boyutuna göre kesmek gerekebilir. Kürdanla bu sorun ortadan çıkmış olur.
Bu şekilde bir tarafta kızarttıktan sonra kolayca öbür tarafta çevirebiliriz.

balık kızartmaIkinci yöntem tavaya çok az yağ köymak ve balıklarımız daire olarak, kuyrukları tavanın ortasına bakacak şekilde dizmek. 
Bir tarafta kızarttıktan sonra, düz bir tabağa veya kapak yardımıyla çevirebiliriz. 
balık kızartmaEEE. . . Bu şekilde küçük balıkları kızartmak de bu kadar zor değil. Yanında bir de tarator sosumuz olsa ne güzel. 

Bu yazıyı paylaşmaya düşünüyorsanız, butonlara tıklayip paylaşabilirsiniz.
Ana yemekler 1526484408481071980

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler