Loading...

Hızlı et köftesi

Benim kurtarıcı yemeklerinden biri köfte dir. Özellikle vakit kısıtlı olunca veya mutfakta fazla zaman geçirmek istemediğimde köfte yapıp ç...

kolay köfteBenim kurtarıcı yemeklerinden biri köfte dir. Özellikle vakit kısıtlı olunca veya mutfakta fazla zaman geçirmek istemediğimde köfte yapıp çabucacık kurtulurum :) Benimkiler köfteleri sevdikleri için kimse nasıl yaptığımı veya içinde ne koyduğumu bakmaz :) 

malzemeler:

1/2 kg kıyma
1/2 çay bardak ince bulgur ( veya galeta unu)
1 yumurta
4-5 diş sarımsak
tuz, kekik, karabiber vs. . .
kızartmak için sıvı yağ

yapılış:

İnce bulgur kullanıyorsak 1-2 dakika sıcak suya şişmesini koyarız. Bu arada kıyma, yumurta, rendelenmiş veya ezilmiş sarımsağı, baharatları (ben burda kara biber, kekik ve kurutulmuş kereviz yaprakları koydum), ve tuzu bir karışma kabına koyarız. İnce bulgurunun fazla suyu süzeriz ve onu de ekleriz. Galeta unu kullanırsak onu böylecene, ıslatmadan, koyarız. Ve 1-2 dakika ellerimizle yoğururuz. Köfte harcı hazırdır. Şekil verip pişirmesini kaldı. 
kolay köfte

Köfteleri hazırlayıp pişirmek için 15-20 dakika dan fazla zaman sürmez. Bir pilav veya fırında patates olana kadar köfteleri yapıp, salata için de zaman kalıyor :)


Ana yemekler 5852869991837937906

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler