Gelin damat pastası
Gelin damat pasta Aslında tam ismini koysaydım 'Çikolata kafesli krem şantili ganaj soslu ıslak kek" olurdu. Hem çok uzun hemde...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2015/11/gelin-damat-pastas.html
![]() |
Gelin damat pasta |
Malzemeler:
kek için:
5 tane yumurta
350 g şeker (1,5 su bardağı)
200 ml süt (2 çay bardak)
50 g kakao (4 çorba kaşık)
100 ml sıvı yağ (1 çay bardak)
350 g un (2 su bardak)
1 paket kabartma tozu
ganaj sosu için:
200 ml krema
2 tane 80 gramlık sütlü çikolata
üzerine:
1 kutu krem şanti tozu
hazırlamak için yeterince soğuk süt
etrafında:
3-4 tane eritilmiş bitter çikolata
Yapılış:

Keki yapmak için yumurtaları ve şekeri iyice çırpılır ardında sütü ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Unu, kakao ve kabartma tozu elekten veya süzgeçten geçirerek ekliyoruz ve tamamen karışana kadar çırpıyoruz.

Fırına göre zaman değişiyor ama kürdan batırıp piştiğini anlayabiliyoruz. Benimki 25 dakika sonra pişmiştir.

Küçük bir tencereye kremayı ateşe koyuyoruz. Kaynatmadan, sadece parmağımıza sıcak hissi verene kadar ısıtıyoruz ve ateşi söndürüp parçalanmış sütlü çikolatayı ekliyoruz.


Bir kürdan batırarak bunu daha kesin bir şekilde görebiliyoruz.


Öyle yaparsak kekimiz de bir miktar sos emecek ve lezzetini arttıracak.



Fakat yapıştırdığımız zaman çikolata çok akışkan olmaması gerek yoksa dik kaldırınca kağıdın üstüne süzülüyor. Azcık soğuyana kadar masa üstünde bekletiyoruz.

Seri çalışırsam birini soğuyana kadar ben öncekinin kağıdı çıkartıyorum ve bir tane daha hazırlıyorum.

Ben paşam okula götürsün diye yaptım ve çikolatadan 1B (sınıfı) yazısı ekledim ve biraz renkli şeker serptim.
Çocuklar çok sevdiler.