Limonlu kurabiye
Limonlu kurabiye Ekşi ve tatlı bir arada sevenler için dir bu kurabiyeler. Çay saatlerinize gururla sunabilir, zevkle yiyeceksiniz. İçer...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2015/08/limonlu-kurabiye.html
![]() |
Limonlu kurabiye |
malzemeler:
320 g un
100 g margarin
200 g şeker
150 g çekilmiş ceviz, badem, fındık. . .
2 limon (suyusu ve rendelenmiş kabuğu)
yapılış:

Çekilmiş cevizimizden 50 g kadar bir kenara koyalım ve kalan bütün malzemeleri iyice karıştırarak, yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Hamurumuzu bir poşete sarıp en azından yarım saat buzdolabına dinlenmeye alalım ki daha kolay şekil verilebilmek için.
Buzdolaptan çıkarınca hamuru merdane ile açıp çiçek böcek kesebiliriz, veya ellerimizle şekillendirebiliriz. Hafif unlanmış tepsiye koymadan önce, her kurabiye kalan cevizlere batırıp hafif bastırmamız lazım.
180-200ºC ısıtılmış fırından 15-20 dakika pişiriyoruz. Karton kutulara koyarak uzun süre saklanabilir ve durdukça güzelleşen bir türlü kurabiye istediğimiz zaman servis edebileceğiz.