Lokum kremalı pasta
Bu benim çocukluğumda çok beğendim bir pasta. Annem sık sık yapardı ama ben unutmuşum. Bir arkadaşım bana hatırlattı ve yapmaya karar verdi...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/09/lokum-kremali-pasta.html

Sizde yaparsanız eminim ki misafirleriniz nereden aldığınızı soracaklar, malum bu tip pastaları çok yaygın yapılmıyor, sadece pastanelerde bazen bulunuyor.
malzemeler:
hamur için:
12 kaşık sıvı yağ
12 kaşık şeker
12 kaşık domates suyu (yoksa 1 kaşık salça+11 kaşık su veya sadece 12 kaşık maden suyu)
1 paket kabartma tozu
500 g un
kreması için:
1 kg kuş lokumu
2 limon
400 g tuzsuz tereyağı veya margarin
işe koyulalım:
Tabi ki hamur ile başlayacağız. Bu iş kolay. Büyükçe bir kaba sıvı yağı, şekeri ve domates suyumuzu karıştıralım ve üzerine unu ve kabartma tozu ekleyip biraz sertçe, ama kolay çalışabileceğimiz bir hamur elde edeceğiz.



Pişmiş hamuru çok ince ve çabuk kırılıyor o yüzden dikkatli kullanmamız lazım.
Onlardan en güzeli ayıralım ve kalanları krema ile yerleştirelim. Bir hamur bir sıra krema, yine hamur yine krema, en üste ayırdığımız güzel hamuru de koyduktan sonra hafifçe, hamurları kırmadan bastıralım ki krema ile her tarafta yapışsın.

Simdi en zor kısmı geldi. Yumuşaması için 1-2 gün beklememiz lazım. Şansıma pasta yapmaya bitene kadar gece oluyor ve yatmaya gidiyorum genelde. Sabah kalkarken de yanlarından birkaç parça kesebilirim. Ama tam kıvama 1 gün sonra geliyor.
Simdi bu anlattığım kremayı yaş pastalara de kullanabiliyorsunuz, veya her hangi pişirmeye gerek olmayan kremalı pastalara, hamuru ise başka kremalarla de yerleştirebilirsiniz.
Zevkinize bakın.